Opinia Timisoarei

Am depasit pragul de 500 de morti infectati cu coronavirus. Intre ultimele decese, o femeie si un barbat din Timis

TIMISOARA. Continua sa creasca numarul de decese in randul infectatilor cu COVID 19. Conform ultimei raportari a Grupului de Comunicare Strategica, in Romania au fost inregistrati 507 morti, confirmati cu coronavirus.

Printre ultimele 9 decese anuntate de GCS, miercuri dimineata, se numara si cele ale unor pacienti din Timis, un barbat si o femeie.

Este vorba de un barbat de 65 de ani care in 30 martie a inceput sa tuseasca si a fost internat pana in 10 aprilie la Sectia de Diabet si Nutritie a Spitalului Judetean Timisoara unde a fost diagosticat cu cancer la plamani. A fost transferat la Chirurgie Toracica la Spitalul Municipal pentru biopsie in 14 aprilie, pentru ca 3 zile mai tarziu sa fie reinternat la Judetean. In acest rastimp, in 16 aprilie i se face testarea pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Astfel, in 18 aprilie, pacientul e transferat la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, unde, din pacate, in 20 aprilie a pierdut lupta cu boala. Pe langa cancer, omul avea si hipertensiune arteriala grad II, anemie si astm bronsic.

Celalalt pacient raportat decedat in Timis este o femeie de 83 de ani, bolnava de inima, care a sunat la 112 sa ceara ajutor, in 20 aprilie. Tot atunci i-au fost prelevate probe in vederea testarii pentru COVID 19, insa inainte sa vina rezultatul pozitiv, batrana a murit. Avea hipertensiune arteriala, cardiopatie, insuficienta circulatorie cerebrala si fusese contact al fiului ei confirmat cu coronavirus si internat la Spitalul Victor Babes di Timisoara.

Exit mobile version