Opinia Timisoarei

‘Am castigat aproape 30.000 de euro la pariuri, iar agentia din Timisoara refuza sa ne dea banii!’ Teribila surpriza pentru 2 jucatori

TIMISOARA. Au pariat si au castigat! Degeaba insa au mers cu biletele norocoase la agentia de pariuri, ca aceasta nu le-a dat banii. Si vorbim de aproape 30.000 de euro. Este vorba despre doi tineri care obisnuiesc sa joace de ani buni, iar acum se simt inselati de casa de pariuri sportive.

CITESTE SI: Bataie violenta intre eleve de liceu, la Timisoara! Imagini care te pot afecta emotional. VIDEO!

Cei doi au jucat mai multe bilete la sfarsitul saptamanii trecute, la o agentie de pe strada Dorobantilor. Tinerii au reusit sa ghiceasca rezultatele meciurilor. Insa, cand au mers sa-si ridice premiul, au avut parte de o surpriza.

„Duminica dupa amiaza, impreuna cu un prieten, am plasat niste bilete la agentia Fortuna Bet de pe strada Dorobantilor din Timisoara. In momentul cand am mers sa ridicam castigurile, ei au invocat o greseala de-a operatorului lor si anume ca nu a inregistrat pe casa de marcat miza noastra si, din acest motiv, refuza sa ne dea banii. Eu am biletele. In sensul acesta, regulamentul lor e foarte clar, tipizarea biletelor trebuie sa fie precedata de plata mizei. Pe mine nu ma intereseaza ca ei isi angajeaza personal necalificat si care face greseli. Din punct de vedere juridic, acest bilet de pariuri are valoare de contract. Eu mi-am indeplinit obligatia contractuala platind miza, ei trebuie sa isi indeplineasca obligatia corelativa de a plati eventualul castig”, spune pentru opiniatimisoarei.ro Iasmin Iovanut, unul dintre cei doi tineri care se declara pagubiti.

(foto: spre exemplificare, trei dintre cele 9 bilete jucate)

Reprezentantii agentiei de pariuri au refuzat sa ii dea banii motivand ca angajatul care a prelucrat biletul ar fi batut gresit in casa de marcat, sustin cei doi jucatori.

„Eu am fost sa pun biletul. Eu i-am dat baiatului de la casa banii. Se vede si pe camera de luat vederi cati bani i-am dat. Nu e problema mea daca baiatul a batut gresit suma pe care eu i-am dat-o. Eu i-am dat banii, el mi-a dat biletul. Acum, cand am fost la ei sa imi ridic castigul, mi-au cerut biletul. Nu am de ce se la dau biletul. Daca eu le dau biletul, pot sa imi iau gandul de la bani. Eu inteleg ca ei au acum o gaura mare in casa, dar eu nu am de ce sa le inmanez biletul, ca sa isi acopere ei gaura. Asta e problema lor interna si nu are de ce sa imi afecteze mie castigul”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Claudiu Martescu, celalalt parior.

CITESTE SI: Ultima veste despre centura de sud, la Timisoara! S-a stabilit data cand incep lucrarile!

Tinerii s-au adresat conducerii de la Bucuresti a firmei, care are agentii in aproape toata tara, si au cerut explicatii. Iar mai apoi a facut notificare catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, cel care reglementeaza activitatea acestui tip de afacere.

” Conform  REGULAMENTULUI  dumneavoastra  aprobat  de  Comitetul  de  supraveghere  al  ONJN, tipizarea  biletului  este  precedata  de  achitarea  mizei  care  se  inmulteste  cu  cota. Art. 17 alin. 1 lit. a  din  REGULAMENT  prevede ca  „…. biletul  este  achitat  de  jucator  apoi  este  validat  si  inregistrat  in  sistemul  electronic”  De  asemenea  art. 9  alin. 4  din  REGULAMENT  dispune ca  nici  un  pariu  nu  este  valabill  pana  clientul  nu  primeste  biletul. Per  a  contrario  dat  fiind  faptul  ca  subsemnatii  suntem in  posesia  biletelor  rezulta  ca  aceste  bilete  sunt  perfect  valabile”, se arata in informarea pe care cei doi au facut-o catre reprezentantii Casei de Pariuri.

„Eu am discutat si cu managerii, si cu ONJM-ul, ei sunt cam limitati ca atributii. Pana in 2013 era de competenta OPC-ului. In 2013 s-a infiintat Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, dar multa vreme nu au avut norme de aplicare. De-abia acum, in 2016 s-a dat un HG 111/2016 in care se prevad normele metodologice. Ei nu pot decat sa ii sanctioneze cu amenzi de 25.000 de lei, dar pe mine nu ma pot ajuta cu nimic. Fiecare casa de pariuri are un regulament, pe care il supune spre aprobare comitetului de supraveghere din cadrul ONJN-ului”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro Iasmin Iovanut.

Timisorenii spun ca in regulamentul de functionare al agentiilor de pariuri scrie foarte limpede ca orice greseala de acest fel si-o asuma organizatorul jocului. Ba mai mult, conform regulamentului, agentia ar fi obligata sa le plateasca celor doi suma castigata, in cel mult 3 zile lucratoare de la momentul validarii rezultatelor.

„Biletul a fost omologat duminica seara, si regulamentul lor, articolul 17, aliniatul 3, prevede ca au la dispozitie trei zile lucratoare ca sa ne dea banii. Suntem deja in a patra zi si, binenteles, ca nu s-au sinchisit sa ne faca plata. In total, noi am pus 9 bilete, iar suma pe care trebuie sa o primim e de 129,999,99 lei, adica aproximativ 28.000 de euro”, a mai spus Iasmin Iovanut.

Contactati de reporterul opiniatimisoarei.ro, reprezentantii zonali nu au oferit detalii cu privire la aceasta situatie si ne-au indrumat catre conducerea centrala a companiei. Aici insa, nimeni nu a raspuns la numarul de telefon afisat pe site-ul oficial al Casei de Pariuri.

Daca nu vor reusi sa intre in posesia banilor pe care i-au castigat pe cele 9 bilete jucate la pariuri, cei doi sunt hotarati sa mearga in instanta pentru a-si gasi dreptatea.

Via: Orasul Timisoara

 

Exit mobile version