Opinia Timisoarei

Alti doi consilieri personali il sfatuiesc pe primarul Timisoarei Dominic Fritz, Simona Fit si Valentin Muresan

TIMISOARA. O profesoara si un IT-ist completeaza, de vineri, echipa de consilieri personali a primarului Dominic Fritz la Timisoara.

Simona Fit a predat in cadrul masterului de Politici Publice şi Advocacy la Universitatea de Vest.

A coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatura pentru Timisoara Capitala Culturala si a facut parte din echipa de sustinere a candidaturii in fata juriului european, pentru etapele de pre-selectie si selectie si pentru prima etapa de monitorizare (…) A mai coordonat Fondul stiintescu derulat de Fundatia Comunitara Timisoara, prin care s-au finantat proiecte educative pentru mii de copii. A fost si managerul programului national de formare al Academiei de Advocacy, cu 800 de participanti, reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor si organizatiilor non-guvernamentale„, a anuntat edilul.

Cunoscut pentru actiunile sale civice, implicat in sfera sociala a comunitatii, Valentin Muresan vine din zona privata si e absolvent de Politehnica. A facut un doctorat in Irlanda, tara in care a locuit 10 ani. A predat la Universitatea Dublin si a fondat un startup de procesoare si softuri pentru tehnologii inteligente, pentru telefoane, drone si smartcity. S-a intors in Timisoara in 2005 unde a pus bazele unei companii care a fost mai apoi preluata de un gigant IT.

Este co-fondator al Fundatiei Comunitare din Timisoara si co-initiator in nenumarate proiectele socio-culturale sau civice: Timotion, Gradinescu, CetateanTM, Team2121, si Creativa. Val este alergator amator, crede ca sportul de masa este una din solutiile la multe probleme si este membru al echipei Alergotura”, a precizat primarul Dominic Fritz.

In urma cu cateva saptamani, economista Loredana Pintea si arhitectul Rudolf Graf au devenit primii consilieri personali ai primarului Timisoarei.

Exit mobile version