Noutati :

Alina-Stefania Gorghiu: Investitii fara precedent in zona de Vest a tarii in urmatorii ani

30 octombrie, 2020 - 10:25 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
0

PNL și-a stabilit obiectivul principal după alegerile din 6 decembrie: 4 ani de dezvoltare a României, cu ajutorul fondurilor europene de 80 miliarde de euro.

”România are această șansă acum. Și doar un Guvern PNL o poate exploata la maximum. Am siguranța că următorii 4 ani vor aduce investiții fără precedent și în zona de Vest a țării. Programul ”Reclădim România”, lansat în vară de Guvernul Orban, a schimbat paradigma privind dezvoltarea economică. De la ceea ce propovăduiește PSD – consum și redistribuirea sărăciei – la programul PNL de dezvoltare a României”, precizează Alina-Ștefania, senator PNL de Timiș.

În contextul în care premierul Ludovic Orban a vorbit recent despre investițiile care se vor face în Banat, Alina-Ștefania Gorghiu reiterează că, ”cele anunțate pentru infrastructura feroviară din zona Timișoarei sunt fără precedent. Este vorba despre 8 miliarde de lei, aproximativ câte 4 miliarde pentru Timișoara – Arad și Timișoara – Caransebeș. Viteza maximă va fi de 160 km/h, iar distanța Timișoara – Arad se va parcurge în mai puțin de 30 de minute. Sunt investiții esențiale pentru dezvoltarea economică a zonei de Vest a țării. Iar resursele necesare vor proveni, în primul rând, din fonduri europene”.

”Este un examen deja trecut cu brio de Guvernul PNL. În ciuda pandemiei, am ajuns tocmai în 2020 la cea mai mare rată de absorbție de când am aderat la UE. În primele 9 luni, am atras 2,2 miliarde de euro. Și avem proiecte semnate pentru încă 3,2 miliarde. Cei care au guvernat înainte au atras în 2019 doar 1 miliard. Aproape că au compromis proiecte mari de infrastructură, de exemplu autostrada Sibiu – Pitești, care interesează mult economia Timișoarei, pentru că o leagă de Constanța”, a explicat senatorul de Timiș.

Alina-Ștefania Gorghiu spune însă că nu trebuie uitat un detaliu foarte important: „Încă există un element de blocaj în Parlament din partea majorității toxice a PSD. Sigur, votul din 6 decembrie poate să descurce toate aceste probleme politice: Parlamentul să fie readus la normalitate, să existe o majoritate pro-europeană, sănătoasă. În jurul PNL.”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...