Noutati :

Alina Gorghiu, dupa ce proiectul de lege pentru reglementarea carantinarii si izolarii bolnavilor a fost blocat la Senat in urma sedintei CEX al PSD: Este deja prea mult!

15 iulie, 2020 - 10:32 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
0
 
S-a împlinit deja o săptămână de când proiectul de lege pregătit de Guvern pentru a reglementa carantinarea și izolarea potrivit deciziei CCR a fost înregistrat la Parlament. Blocajul este acum la Senat. Asta deși vin apeluri disperate din partea medicilor, inclusiv a celor timișoreni, pentru a urgenta adoptarea acestui act normativ.
 
Senatorul de Timiș Alina Gorghiu este printre cei care au susținut că timp de pierdut în Parlament cu un asemenea proiect legislativ nu este și a solicitat încă de luni deblocarea legii. Mai ales că secretarul de stat Raed Arafat a și prezentat un document care prezintă măsurile similare legiferate în alte țări europene.”Țara arde, iar PSD se piaptănă și se gândește doar la Congres”, deși era vorba despre o legislație urgentă, care privea sănătatea publică. „Concluzia, după ce am văzut astăzi: toate statele au legislație pentru carantină și izolare, niciun stat nu are un partid atât de iresponsabil ca PSD”, scria luni pe pagina sa de socializare Alina Gorghiu, când, până la urmă, nu s-a mai întâmplat nimic la Senat pentru că majoritatea a tras pur și simplu de timp, în urma deciziei CEX al PSD.
Într-o declarație ulterioară, Alina Gorghiu acuză PSD de dezinteres față de marea problemă cu care se confruntă românii, prioritatea social-democraților fiind bătăliile interne pentru supremație în partid: ”Decizia CEX a PSD de a bloca adoptarea legii are legătură cu disputele interne din acest partid, care se pare că pentru baronii locali ai stângii au întâietate față de sănătatea populației. Legea votată de majoritatea PSD la Camera Deputaților vineri a devenit, sâmbătă, ”un dezastru” pentru majoritatea PSD din Senat. Cum așa? Neînțelegerile din interiorul PSD au dus la ședința conducerii de luni care a hotărât blocarea dezbaterilor. Acum lucrurile au rămas în aer, în timp ce medicii spun că situația devine disperată de pe o zi pe alta, iar spitalele sunt pline”. 
Pretextele folosite de PSD sunt din ce în ce mai ”puerile”, completează senatorul liberal care argumentează: ”Primul pretext, că nu a făcut Guvernul mai repede proiectul de lege. Păi nu face Parlamentul legi? Nu conduce PSD ambele camere? De ce au au grăbit ei procesul legislativ dacă erau interesați de sănătatea publică? Acum președintele Ciolacu a venit cu un alt pretext: chemarea Premierului în fața Senatului pentru dezbatere! De ce nu a invocat acest pretext săptămâna trecută, când el și ceilalți deputați PSD au votat legea în Camera Deputaților? A a uitat să explice treaba asta! Sunt doar tergiversări inacceptabile în raport cu gravitatea situației. Premierul nu a primit nicio invitație la lucrările Parlamentului, deși are toată disponibilitatea în acest sens. Asta ca să vedeți ipocrizia PSD! Problema lor este că s-au întețit luptele interne între ei și nu le mai pasă de gravitatea situației din țară!”.
 
Alina Gorghiu își exprimă, totodată, îngrijorarea privind acțiunile PSD de instigare a populației contra măsurilor firești de siguranță”Am citit în presă că după atâta timp în CEX la PSD s-a mai discutat dacă virusul există sau nu… Este o atitudine extrem de periculoasă, vor fi familii care vor plăti un preț mare pentru obtuzitatea PSD. Acest partid a dus o campanie împotriva măsurilor de carantinare și de izolare și așa am ajuns la creșterea numărului de bolnavi și la restricții de călătorie pentru români. Suntem la 10 zile de la decizia CCR, Guvernul a pregătit proiectul de lege în 3 zile, dar el acum este blocat de PSD de mai mult de o săptămână. Guvernul a fost prezent la dezbaterile din Parlament, au fost implicați cei mai buni specialiști care au prezentat măsurile luate de toate țările civilizate, PNL a acceptat un compromis politic cu privire la unele amendament dorite de deputații PSD, dar blocajul de la Senat este deja prea mult!
Senatorul PNL a remerorat modul în care PSD a întârziat mereu măsurile de protecție sanitară: ”Hai să nu uităm ”palmaresul PSD” care ne-a adus la creșterea numărului de cazuri: între aprilie 2017 și august 2019 guvernele PSD au refuzat de 4 ori să constituie stocurile naționale de echipamente de protecție (măști, combinezoane, etc), între 11 și 15 iunie PSD a subminat prelungirea stării de alertă vorbind cu cinism despre o „stare intermediară”, nereglementată constituțional sau juridic, care nu era nici stare normală, nici stare de urgență, nici stare de alertă, nici nimic. PSD adoptat opțiunea fantezistă, neconstituțională, a „stării intermediare” la Comitetul Executiv Național al PSD din 15 iunie 2020. Au votat o procedură neconstituțiuonală în legea stării de alertă și au susținut-o până în pânzele albe pretenția de a vota în Parlament Hotărârea de Guvern. Astfel de aberații din partea unui partid politic nu vor putea să nu fie sancționate aspru de electorat”, a conchis Alina Gorghiu. 


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...