Noutati :

Alina Gorghiu, dupa 4 ani in Senatul Romaniei: Misiunea a fost dificila cu o majoritate parlamentara PSD, insa important este deznodamantul. Am blocat o buna parte dintre actiunile lor nocive si i-am scapat pe romani de guvernarea lor

13 octombrie, 2020 - 11:46 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
0

Alina Gorghiu consideră că una dintre cele mai importante realizări în calitate de senator de Timiș este mărirea de 10 ori a sumei alocate în Bugetul din 2020 pentru proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, de la 200.000 la 2.000.000 lei. „Timișenii aveau nevoie de acești bani. Știu că ei vor fi folosiți inteligent și vor produce plus valoare„.

Bilanțul pentru acești ultimi patru ani este mai mult decât cele peste 50 de conferințe de presă la sediul PNL Timiș sau de cele aproape 400 de luări de cuvânt în Parlament sau zecile de intrebări și interpelări adresate autorităților. Este despre cele 99 de localități din Timiș, despre români, despre timișeni, despre problemele lor și soluțiile la acestea. Despre mediul de afaceri din Timiș și despre cele mai bune căi pentru a asigura dezvoltare sustenabilă. Am învățat multe de la toți. Și sper să continuăm tot împreună, pentru că mai sunt încă multe de rezolvat„, punctează Alina Gorghiu.

A fi politician înseamnă, înainte de toate, să-ți respecți electoratul. Așa cum în campanii le ceri încrederea și le promiți că le vei reprezenta interesele, obligatoriu, la final, trebuie să le și spui ce ai realizat. Este o datorie de onoare și pe care m-am străduit să o îndeplinesc. Pot spune însă că, în calitate de parlamentar PNL, misiunea de a lupta din opoziție a fost dificilă. Foarte multe provocări, cele mai multe generate de o majoritate PSD toxică. Dar important este deznodământul: am blocat o bună parte dintre acțiunile lor nocive și i-am scăpat pe români de guvernarea lor„, mai spune senatorul PNL.

Alina Gorghiu vorbește și despre unul dintre domeniile căruia i-a dedicat poate cele mai multe ore din activitatea sa de parlamentar. „Legiferarea în domeniul justiției a fost cea mai grea competiție care s-a purtat în acest mandat. Sesizările noastre, pentru a nu se avea o justiție subordonată politicii de partid a PSD, au ajuns până la CEDO, Comisia de la Veneția și GRECO. A fost nedrept pentru România și pentru români să suporte neîncrederea internațională și consecințe dure doar pentru că PSD refuza să avem o justiție independentă și transparentă. Chiar dacă nu am reușit să oprim în totalitate modificările dorite de PSD, fără aceste intervenții, situația ar fi fost mult mai complicată. Am însă convingerea că viitorul Parlament va putea repara tot răul făcut și că România va avea o legislație a justiției corectă, dreaptă și aplicabilă. De aceea, pentru a scăpa cât mai repede de majoritatea toxică PSD, alegerile parlamentare nu trebuie amânate. Este musai să aibă loc pe 6 decembrie”, declară Alina Gorghiu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...