Opinia Timisoarei

Alin Nica: USR-PLUS a respins propunerea de a avea 2 viceprimari la Timisoara. In judet s-au inteles cu PSD si PRO Romania. Negocierile cu PNL nu s-au finalizat, dar eu am rabdare

TIMISOARA. Surprindere in tabara liberala la Timisoara, dupa ce primarul Dominic Fritz a anuntat ca in prima sedinta de Consiliu Local, programata pentru luni, 16 noiembrie, vor fi stabiliti viceprimarii. Aceasta in conditiile in care negocierile cu PNL nu au fost inca finalizate, intrucat, spune presedintele PNL Timis, Alin Nica, reprezentantii USR-PLUS par sa fi batut palma cu PSD si PRO Romania la unele primarii din judet.

Am ramas surprins de faptul ca primarul a convocat deja sedinta pentru luni cu alegerea viceprimarilor pe ordinea de zi, cand noi nu am terminat negocierile. Nu stiu cum sa iau aceasta atitudine, in pline negocieri. Interpretez ca fac asta de pe pozitii de forta. Unde au castigat in judet, ei nu vor sa faca majoritate cu noi, ceea ce mi se pare ciudat. Suspiciunile nostre sunt ca ei prefera PSD sau PRO Romania. Cum ar fi la Lenauheim, unde sprijina un candidat PRO Romania, sau la Giroc, unde s-au inteles sa voteze viceprimar de la USR. Le-am dat sansa sa puna viceprimari la Biled si Lenauheim, dar au spus ca nu vor, sustin un alt candidat de la PRO Romania. Au respins si oferta de a avea 2 viceprimari la Timisoara. Nu stiu care sunt argumentele lor, insa se pare ca ei sunt foarte rigizi in aceasta chestiune. Ca si data trecuta cand au rupt protocolul, poate e vorba de lipsa de experienta sau lipsa de rabdare. Vad ca nu e o chestiune singulara unde se blocheaza negocierile, se intampla si la Alba si la Vaslui„, a declarat Alin Nica, presedintele PNL Timis.

Liderul liberalilor din Timis spune ca PNL a oferit USR-PLUS mana libera la Primaria Timisoara, insa nu s-a ajuns inca la un consens, astfel ca propunerea de a alege viceprimarii luni este de neinteles.

Eu am rabdare. Dar nu o sa cedam la principii… Le-am spus ca le dam responsabilitate maxima la Timisoara, le votam si proiectele. Nu stiu, astept. Mi s-ar fi parut normal ca, daca ei ar fi avut 2 viceprimari, sa avem noi 2 vicepresedinti la Consiliul Judetean„, a declarat Alin Nica.

Liberalii din Timis spun ca nu au decis oficial numele celui pe care il vor sustine sa ocupe functia de viceprimar al Timisoarei, dar ca un nume preferat ar fi al lui Cosmin Tabara.

Inca nu am stabilit acest lucru, nu am anuntat oficial ca il sustinem pe Cosmin Tabara ca viceprimar. Asteptam finalizarea negocierilor ca sa stim pe ce ne bazam. Pana nu avem un rezultat concret, nu putem face pasii. Ar trebui sa ne mai vedem si maine, eventual, dar lucrurile sunt incerte. Pe noi ne-a surprins aceasta alegere a viceprimarilor pe ordinea de zi„, a precizat Alin Nica.

Va reamintim, Dominic Fritz a convocat luni plenul Consiliului Local Timisoara, iar pe ordinea de zi se afla alegerea viceprimarilor. Sedinta este anuntata chiar daca USR-PLUS nu a ajuns la o intelegere cu PNL pentru formarea majoritatii pentru guvernarea locala. Negocierile s-au blocat initial cand s-a ajuns la discutiile despre functii. Atunci USR a rupt protocolul, iar Dominic Fritz a anuntat ca este dispus sa faca alianta cu PSD sau PRO Romania, pentru majoritatea in Consiliul Local Timisoara. Ulterior, liberalii si cei de la USR au reluat negocierile, dupa o vizita, la Timisoara, a premierului Ludovic Orban care a anuntat ca PNL va face alianta cu USR-PLUS, in Timis, insa aceste negocieri au ramas fara un rezultat concret momentan.

Exit mobile version