Opinia Timisoarei

Alin Nica, inlaturat de la conducerea PNL Timis. Vasile Blaga trece interimar in locul lui

TIMISOARA. La propunerea secretarului general, conducerea Partidului National Liberal a decis prin vot, marti, inlaturarea lui Alin Nica de la conducerea PNL Timis.

60 de liberali s-au exprimat pentru demiterea lui Alin Nica si doar patru au fost impotriva deciziei, noteaza Hotnews.

Aceasta, dupa ce liderul filialei judetene s-a opus parteneriatului cu PSD stabilit la nivel central, prin care in Timis cele doua partide vor merge cu candidaturi comune la Primaria Timisoara, prin Nicolae Robu, si la sefia Consiliului Judetean, printr-un candidat din partea PSD, cel mai probabil Alfred Simonis.

La iesirea de la sedinta Biroului Politic National al PNL de la Bucuresti, Alin Nica nu a oferit detalii legate despre ceea ce va face in continuare, dat fiind faptul ca vineri anunta la Timisoara ca se va orienta spre un alt proiect de dreapta pentru o candidatura la presedintia Consiliului Judetean.

E mare pacat, eu plec de la Bucuresti cu inima impacata ca am facut tot ce puteam pentru cei peste 104.000 de timiseni care mi-au dat increderea in 2020 si m-am luptat impotriva dictatelor de la Bucuresti. Imi exprim speranta in continuare ca flacara Revolutiei din Timisioara nu a murit si va continua. Sunt singurul care am avut curajul sa ma opun acestei nedreptati. Nu am luat niciodata decizii la cald sub imperiul emotiilor. E o decizie foarte grea (n. red.: aceea de a demisiona). Am fost si sunt membru PNL de 20 de ani si voi fi liberal in continuare. Decizia nu este despre mine personal. Nu stiu ce voi face. Vreau sa merg si sa ma reculeg acasa. Voi lua o decizie si va voi anunta”, a spus Alin Nica, care a plecat din sedinta PNL care se desfasoara marti la Parlament.

Intre timp, secretarul general al PNL Timis, Danut Groza, si-a anuntat oficial demisia din functie.

UPDATE: Vasile Blaga a fost numit presedinte interimar la PNL Timis.

Totodata, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judetean de conducere al organizatiei Timis, structura interimara numita in aceasta seara cuprinzandu-i pe cei 43 de primari ai organizatiei PNL Timis, alaturi de primarul Nicolae Robu, evident presedintele organizatiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputati de Timis si toti ceilalti membri ai organizatiei PNL Timis desemnati in aceasta structura de conducere„, a precizat purtatorul de cuvant al PNL Ionut Stroe.

Pentru ziua de joi a fost convocat Biroul Politic Judetean al filialei unde se vor lua primele decizii si in ceea ce priveste organizatia de Timisoara a partidului, respectiv vor fi anuntate primele masuri ale noii conduceri interimare.

Exit mobile version