Opinia Timisoarei

Alin Nica inaintea sedintei CJSU in care se decide ridicarea sau prelungirea carantinei la Timisoara: Responsabilii din administratie sa isi foloseasca creierul, nu muschii

TIMISOARA. Miercuri, la Timisoara, va avea loc o noua sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care se va analiza si decide prelungirea sau ridicarea carantinei la Timisoara si in comunele din jurul orasului.

Cu cateva ore inaintea sedintei, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, anunta ca va vota din nou pentru ridicarea masurii in vigoare deja de mai bine de 3 saptamani, pe care o socoteste in continuare inutila, avand in vedere ca la intrarea in carantina, rata de infectare la Timisoara era 7,36, iar ieri era 7,92.

Seful CJT le cere colegilor din Comitet sa isi foloseasca creierul, si nu muschii, in momentul in care vor lua hotararea.

La sedinta CJSU voi vota din nou pentru ridicarea carantinei care vizeaza Timisoara si comunele periurbane. Sper ca macar acum, dupa toate explicatiile date si semnalele de alarma pe care le-am tras, sa reusim sa luam impreuna o decizie corecta si sa oprim prelungirea inutila a masurilor restrictive ineficiente.
Judetul Timis are cele mai multe persoane vaccinate din tara. Asta in conditiile in care am fost de fiecare data printre ultimii la alocarile de vaccinuri la nivel national. Nu pot sa nu ma intreb de ce suntem terorizati cu masuri restrictive in loc sa aplicam impreuna masuri eficiente de a lupta cu pandemia.
Asa cum am spus de fiecare data, sunt foarte constient si preocupat de pericolul reprezentat de pandemia Covid-19. Nicio clipa nu am propus si nu am sustinut masuri care sa dauneze oamenilor. Eu am cerut un singur lucru: ca responsabilii din administratie sa isi foloseasca creierul, nu „muschii”. Pentru unii poate e greu, dar zic ca ar trebui sa faca acest efort„, a scris pe pagina sa de Facebook, Alin Nica.

Cu o zi inainte de sedinta, si primarul Timisoarei, Domninic Fritz, a anuntat ca o prelungire a carantinei nu mai este necesara, intrucat restrictiile impuse la nivel national sunt mai dure.

Eu, din cate stiu, se lucreaza la aceasta analiza DSP care trebuie avizata de INSP si care va face o recomandare pentru sau impotriva carantinarii. Pozitia mea a fost deja saptamana trecuta. Eu am spus saptamana trecuta, inainte sa existe o directie clara de la nivel national despre ce fel de restrictii sunt necesare, am spus prelungim doar pentru 7 zile pentru ca ma astept ca Guvernul Romaniei sa isi clarifice directia strategica in care vrea sa mearga. Deciziile au fost luate si in acest context, eu personal nu vad de ce ar fi benefic sa amestecam masura carantinarii cu alte masuri care sunt si mai stricte decat carantina. Cred ca asta duce la o concluzie care nu este productiva. Cu restrictiile nationale in vigoare pentru municipii cu o rata de incidenta peste 7.5%, Timisoara se incadreaza in categorie, si cred ca aceste restrictii sunt clare si nu are rost sa le amestecam cu continuarea masurii carantinarii. Asta va fi pozitia mea maine (miercuri, n.r.) in CJSU. Nu cunosc inca recomandarea facuta de DSP, nu cunosc argumentele care ar putea sa fie aduse pentru continuarea carantinei„, a declarat marti primarul Timisoarei Dominic Fritz.

Va reamintim, la ultima raportare, de marti, la Timisoara rata de infectare cu COVID era de 7,92 la mie. In 8 martie, cand a fost impusa carantina, incidenta cazurilor ea de 7,36 la mia de locuitori.

Marti, in Mosnita Noua, rata era de 10,1, in Giroc, 9,33, in Ghiroda, 7,33, iar in Dumbravita 5,83.

La momentul impunerii carantinei valorile erau:  Mosnita Noua-11,26, Giroc – 10,56, Ghiroda – 6,63,  Dumbravita – 10,28,.

Exit mobile version