Opinia Timisoarei

Alin Nica, dupa ce USRPLUS a anuntat ca se aliaza cu AUR pentru a vota impotriva propriului Guvern: Sper sa fie doar un derapaj temporar. Dominic Fritz: O parte din PNL a dovedit ca nu are vointa politica pentru reforma Justitiei

TIMISOARA. Liderii PNL si USRPLUS din Timis au reactionat la criza din coalitie la nivel national. Alin Nica, presedintele liberalilor din Timis, crede ca partenerii de alianta nu-si pot da mana cu cei de la AUR pe care acum cateva luni ii numeau extremisti, doar pentru a-si darama propriul guvern.

Am votat astazi in Biroul National Permanent PNL rezolutia de sustinere pentru exercitarea, in continuare, de catre Florin Citu a functiei de premier al Guvernului Romaniei.
Chiar de la inceputul guvernarii, in Coalitie, a fost vizibila, la nivel national, lipsa de experienta a echipei USR-PLUS. Pe parcurs, lucrurile s-au agravat deoarece aceia care nu stiu si nu inteleg administratie au inceput sa isi creasca orgoliile si sa promoveze interese de grup.
De la declaratii pompoase la fapte concrete este un drum lung pe care majoritatea liderilor USR-PLUS nu au capacitatea sa il parcurga. Ca sa-si mascheze neputinta, incearca sa abata atentia de la problemele aflate in discutie si inventeaza conspiratii si explicatii fantasmagorice fara legatura cu realitatea.
Conflictul National cu USR-PLUS s-a nascut din rezistenta PNL la santaj si nu am nicio retinere sa afirm asta. Liderii nationali USR-PLUS au fortat limitele Coalitiei si au cerut lucruri care nu au legatura cu interesele cetatenilor. Cu alte cuvinte, au riscat blocarea dezvoltarii comunitatilor locale ca sa obtina avantaje de partid. Iar cand santajul nu a functionat, au iesit public, zgomotosi ca de obicei, sa se vaite din motive inventate.
Programul ”Anghel Saligny” nu este despre ambitii, ci despre dorinta noastra, ca formatiune a Coalitiei, de a guverna si in folosul comunitatilor locale. Noi, PNL, inca ne exprimam ca parteneri ai unei coalitii si avem incredere ca, in al doisprezecelea ceas, USR-PLUS va onora responsabilitatea de a guverna impreuna.
Nu cred ca un partid cu intentii oneste se poate coaliza cu AUR si poate vota impotriva propriului Guvern. Sper ca iesirile publice USR-PLUS sa fie doar un derapaj temporar, caci dincolo de orice diferente, ceea ce ne uneste si ne-a adus impreuna cantareste mult mai mult: dorinta de a moderniza cu adevarat Romania si de a tine PSD mai departe in opozitie.
Programul ”Anghel Saligny” este despre acces la servicii de baza ale secolului 21 intr-o tara europeana. Apa si canalul, reteaua de gaz si drumurile moderne trebuie sa tina de firescul vietii de zi cu zi al fiecarui roman, din fiecare localitate a tarii. Este o normalitate si o necesitate pe care actuala Coalitie s-a angajat sa le realizeze, iar daca USR-PLUS continua sa submineze guvernarea, sunt sigur ca premierul Florin Citu va asigura dezvoltarea Romaniei si fara contributia unor aliati care in loc sa ajute Romania, o incurca„, a transmis Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Mai devreme, Dominic Fritz, liderul USRPLUS Timis, a criticat programul PNDL 3 pe care l-a catalogat drept un ‘cadou pentru baronii PNL’, intrucat e destinat dezvoltarii localitatilor din tara, in conditiile USRPLUS are doar 45 de primari in toata Romania, care ar beneficia de aceste fonduri.

Prim-ministrul Florin Citu a aruncat Romania intr-o criza politica pentru a-l indeparta pe Stelian Ion din fruntea ministerului Justitiei. Demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos, din cauza ca lui Florin Citu nu i-a iesit planul cu PNDL 3, program guvernamental care, in forma actuala, ar fi doar un cadou pentru baronii PNL. Aceasta este scuza. Mai bine ramai in istorie ca “omul baronilor” decat ca prim-ministrul care a oprit, cu forta, noaptea, reformele in justitie. Ultimul prim-ministru care si-a aruncat in criza propriul guvern a fost tot liberal si tot din cauza justitiei. Atunci indezirabila era Monica Macovei, acum este Stelian Ion, povestea este aceeasi, pentru cei care si-o amintesc. Mie mi-au povestit-o multi in strada, la protestele impotriva OUG13, printre multe alte istorii politice din Romania.
Stelian Ion a incercat sa schimbe regulile jocului prin organizarea unor concursuri adevarate pentru functiile de conducerile din parchete, Parchetul General, DNA, DIICOT, acea structura care a esuat in dosarul represiunii protestului din august 2018. Din pacate, o parte din PNL, reprezentata acum de Florin Citu, a dovedit, din nou, ca nu are vointa politica pentru reforma Justitiei. Daca am intreba oamenii despre problema lor arzatoare, raspunsul ar fi spirala scumpirilor cauzate de gestionarea dezastruoasa a liberalizarii pietei de energie electrica si gaz, care loveste in veniturile personale si ale administratiilor locale, nu ministrul Justitiei. Si eu astept de la Guvernul Romaniei raspuns si solutii la aceasta problema uriasa. Cunosc oameni buni din PNL, si de aici, si de la Bucuresti. Si stiu ca doar PNL si USRPLUS au puterea, impreuna, sa indrepte tara in directia cea buna, dar nu cu Florin Citu la conducerea guvernului„, a transmis Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Exit mobile version