Opinia Timisoarei

Alin Nica arata cu degetul spre Dominic Fritz pe tema construirii unei parcari in centrul Timisoarei: Astfel de sicane mi se par rau-voitoare si de rea credinta

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, l-a criticat dur pe primarul Timisoarei, Dominic Fritz, care ezita sa cedeze o bucata de teren din plin centrul orasului pentru a fi construita o parcare etajata. Consiliul Judetean Timis a adoptat hotararea prin care se va construi aceasta parcare, cu sau fara bucata de teren ce apartine primariei.

CITESTE SI: Se redeschid centrele de prim ajutor la Timisoara si in judet. Unde le puteti gasi 

Este vorba despre parcarea ce urmeaza a fi construita pe strada Sf. Ioan, intre Hotel Timisoara si Iprotim. O parte din teren apartine Consiliului Judetean Timis si o parte mai mica apartine Primariei Timisoara. CJ Timis a solicitat municipalitatii sa cedeze partea sa de teren pentru a putea sa construiasca o parcare mai mare. In cazul in care primaria nu va ceda bucata de teren, CJT se va limita la construirea parcarii doar pe terenul sau.

Practic, declarativ avem un acord al primarului Timisoarei pentru initierea procedurilor in cadrul Consiliului Local Timisoara de transfer al acestui teren. Faptic, acest lucru nu s-a intamplat din noiembrie, anul trecut. Aceste tergiversari imi arata ca de fapt nu ori nu se doreste transferul, ori se doreste blocarea si sicanarea institutiei noastre cu privire la acest priect foarte important pentru timisoreni. Eu daca as fi fost primarul Timisoarei m-as fi bucurat atunci cand o institutie, ca e Guvernul, ca e Consiliul Judetean, ca e unprivat, face o astfel de investitie in municipiu unde sunt primar. Pentru ca nu ma cota nimic din bugetul local si rezolv o problema pe care primaria nu a reusit sa o rezolve in acest interval de timp in centrul Timisoarei. Si atunci astfel de sicane mi se par rau-voitoare si de rea credinta. Noi, pentru ca va veni vorba si de proiectul pe care vrem sa il facem acolo, noi va trebui sa discutam daca il facem la capacitate maxima sau il ciuntim din cauza acestei tergiversari din partea Primariei Timisoara„, a declarat Alin Nica, in plenul CJ Timis.

Nica a spus ca Primaria si Consiliul Local trebuie sa raspunda in scris, printr-un act juridic, daca cedeaza sau nu terenul.

Si atunci ce vrem sa facem prin promovarea acestui proiect de hotarare, vrem sa vedem efectiv si concret, pentru ca Primaria si Consiliul Local Timisoara, trebuie sa raspunda in scris, sunt sau nu de acord si nu asa, in scris printr-o adresa sau comunicare, ci printr-un act juridic de acelasi nivel, printr-o hotarare a CLT prin care sa spuna nu suntem de acord sa va dam acel teren si atunci stim exact intentia si dorinta Primariei Timisoara, daca vor sau nu acest proiect, vor sa ne ajute sau nu vor sa ne ajute in acest demers si sa separam oarecum apele si sa vedem care sunt intentiile si realitatea in spatele declaratiilor. De aceea, eu am sustinut initiativa domnului vicepresedinte de a merge inainte cu acest demers. Cred ca 9 luni de zile cred ca erau suficiente, daca dorina era reala in vederea intregirii suprafetei”, a mai precizat Nica.

Liderul CJ Timis a precizat ca parcarea va fi construita indiferent daca primaria cedeaza sau nu terenul.

Parcarea o facem, indiferent daca primaria ne da sau nu ne da terenul. Ideea e sa facem pe tot terenul, daca tot exista teren acolo si sa nu ciuntim acest proiect ca acum il facem, daca il facem il facem pe zeci de ani de zile si sa nu il ciuntim pentru ca acel teren nu poate fi cedat de primarie din motive care ne depasesc. Pentru ca daca luam doar declaratiile publice, ei spun ca vor sa ni-l dea, discutiile directe sunt ok, dar cand trebuie sa discutam in forurile institutionale, in comisii, ei nu se prezinta. Daca convenim sa ne intalnim la o ora, trebuie sa facem un efort sa venim. Noi vom merge inainte cu proiectul, indiferent daca primaria vrea sau nu vrea, vom face parcarea pe suprafata pe care o avem, dar vreau sa epuizam toate caile legale, neoficiale, protocolare si de interactiune umana, astfel incat sa obtinem maximum din acest proiect. Daca nu vom reusi acest lucru, nu vreau sa fim noi ca institutie aratati cu degetul, ca nu am facut tot posibilul”, a declarat Nica.

Consilierul judetean Ioan Sorincau (PSD) a propus organizarea unei sedinte comune a Consiliului Judetean Timis si Consiliului Local Timisoara, pentru a transa aceasta problema.

In final, proiectul CJ Timis a fost adoptat cu 22 voturi pentru si 9 abtineri.

Pentru a construi aceasta parcare, Consiliul Judetean Timis are totusi nevoie de avize si autorizatii de la Primaria Timisoara.

Exit mobile version