Opinia Timisoarei

Alin Nica anuntat candidat din partea Aliantei Dreapta Unita pentru un nou mandat la Consiliul Judetean Timis

TIMISOARA. Dupa trei zile de negocieri la Timisoara pentru stabilirea candidatului Aliantei Dreapta Unita in alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean si a listei de consilieri, vineri a fost facut anuntul final.

Claudiu Chira (FD) si Nicolae Falcoi (USR), deja desemnati de formatiunile lor, au fost pusi sa faca pasul inapoi, iar Alin Nica a fost stabilit dreptul candidatul Aliantei Dreapta Unita pentru functia de presedinte.

Anuntul a fost facut la sediul USR Timis intr-o conferinta la care au participat Dominic Fritz si Alin Nica, in prezenta liderilor celorlalte partide care formeaza alianta, Forta Dreptei si PMP.

Atat Dominic Fritz, cat si Alin Nica au tinut sa precizeze ca in cei 4 ani in care s-au acuzat virulent si si-au aruncat cuvinte grele, in realitate au colaborat si ca sterg totul cu buretele pentru scopul comun pentru care s-au infratit acum, sa-i impiedice pe rivalii politici de la PSD-PNL, pe care i-au numit „raul suprem” sa castige alegerile din 9 iunie.

Sunt si unii care m-au intrebat cum de mergem acum impreuna, ca in ultimii ani nu a fost intotdeauna soare intre voi. Adevarul este, in primul rand, ca, de fapt, a existat o colaborare buna intre PNL si USR la nivel judetean. (…)
Am reusit sa rezolvam mai multe probleme administrative impreuna – terenul pe strada Paris, pentru parcare, aerodromul Cioca, probleme care nu s-au rezolvat in ultimii 20 de ani, pe care noi doi, in ciuda diferentelor noastre, le-am rezolvat in ultimii ani, si mentionez si colaborarea pe care am avut-o pe capitala culturala, in care ne-au unit in beneficiul Timisoarei.
Binenteles ca au existat si diferente. Vreau sa subliniez ca aceste diferente nu au fost personale intre Alin Nica si mine, au fost politice (…). Alin Nica este un om care crede ca raul suprem este PSD si cu acest crez vom merge inainte„, a spus Dominic Fritz, liderul USR Timis.

Evident ca au fost 4 ani in care am avut si contre, am avut si disensiuni, dar ma bucur ca am gasit cu totii maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care palesc in fata pericolului major pe care il avem inainte. Si stiu si ati vazut, e reala dorinta a celor care ne vor separati, sparti, divizati, de a ne desparti, de a infiripa intre noi indoiala, de a readuce pe tapet lucrurile pe care le-am spus unii despre altii in trecut. Stiu ca am facut si greseli, fiecare dintre noi suntem supusi erorii, dar ceea ce pot sa va spun foarte clar este ca proiectul pe care il gandim pentru Timis si pentru Timisoara transcede orice astfel de disensiune pe care noi am fi putut-o avea in trecut. Eram in primul rand din partide care s-au luptat in timpul campaniei din 2020 cu toate armele. Era, evident, o chestiune de necunoastere reciproca, pentru ca nu ne-am cunoscut inainte, nu stiam ce fel de oameni suntem, nu stiam, nu cunosteam ideile si viziunile celorlalti. Dar, spre deosebire de momentul 2020, acum suntem in fata situatiei in care dinainte putem veni deschisi, cu inima curata in fata cetatenilor, sa le propunem un proiect dinainte gandit, dinainte discutat, o viziune armonizata pentru Timis si pentru Timisoara, cu care sa nu vindem gogosi nerealiste catre cetateni„, a spus Alin Nica, candidatul Aliantei pentru Consiliul Judetean Timis, cel care a anuntat la inceputul saptamanii ca lasa PNL si trece in randurile partidului lui Ludovic Orban, Forta Dreptei.

Reprezentantii aliantei au precizat ca Alin Nica va fi si pe lista de candidati pentru posturile de consilieri judeteni intocmita si stabilita de catre Dreapta Unita.

”Lista va fi deschisa de domnul presedinte Alin Nica. USR si-a desemnat deja candidatii pe aceasta lista. O sa fie Vlad Sendroiu, Viviana Tecu, Zoltan Nemeth, Calin Badiu, Petre Mihaes si Laurentiu Marian. Forta Dreptei urmeaza sa stabileasca candidatii care vor candida pe lista. Din partea PMP va fi Ligia Dugulescu si Florian Feraru.
Ca si pondere pe lista vor fi pe locurile eligibile, adica 15 locuri cu care vom castiga o majoritate, USR are 8, Forta Dreptei are 6 si PMP are un loc. În lista totala va exista o paritate între USR si Forta Dreptei si PMP are 3 locuri. Dupa ce Forta Dreptei îsi nominalizeaza persoanele, vom anunta”, a anuntat Fritz.

Coordonatorul de campanie va fi deocamdata Vlad Sendroiu, iar sediul de campanie va fi la actualul sediu USR Timis.

Exit mobile version