Opinia Timisoarei

Alin Nica a iscalit protocolul cu USR PLUS in sediul PNL, la Timisoara: Fac apel ca pana luni sa vina si ei sa-l semneze. La negocieri, Dominic Fritz a mototolit documentul si l-a aruncat. Video

TIMISOARA. Liderul PNL Timis Alin Nica a semnat protocolul convenit cu USR-Plus pentru guvernanta locala, ramas neiscalit la intalnirea de joi, cand negocierile au intrat in impas la Timisoara.

CITESTE SI: Validarea lui Dominic Fritz in functia de primar la Timisoara, atacata in instanta. Cine a depus cele 3 contestatii 

Nica a sustinut ca ieri, cei de la USR Plus s-au enervat cand liberalii au cerut amanarea discutiilor despre functii, si au solicitat revizuirea comunicatului de presa, iar Dominic Fritz a avut o iesire furioasa, a insfacat protocolul, l-a mototolit si l-a aruncat, apoi a iesit din sala. Dupa cateva ore, i-a transmis un ultimatum lui Alin Nica pe Facebook si l-a intarit intr-o conferinta de presa, cerandu-i liderului PNL sa semneze pana luni documentul, altfel USR PLUS va trebui sa negocieze cu PSD si Pro Romania.

In privinta negocierilor impotmolite cu partenerii din alianta USR-Plus, vreau sa va spun ca noi cei din PNL si eu dorim sa facem o altfel de politica, bazata pe nevoile oamenilor. De aceea, am discutat mai intai despre proiecte, apoi despre functii. Experienta mea la nivel european mi-a aratat ca in democratii… Mai intai discutam despre proiecte, apoi despre functii… Insa nu am intalnit niciodata, nicaieri, ca, in timpul negocierilor, un partener sa bage cutitul in spate celuilalt partener prin declaratii belicoase, asa cum a facut-o bucuresteanul Drula. Poate la Bucuresti se face o astfel de politica, dar eu o dezavuez total. Eu voi respinge cu vehementa acest mod de a face politica pentru ca spiritul banatean respinge acest mod de a face politica, in care una spui in spatiul public, alta in cadrul negocierilor. Dl Drula este in comisia de negociere. Cum a spus el acele lucruri de pe treptele Prefecturii, sustinand ca noi am venit la negocieri sa negociem functii si nu proiecte, iar adevarul era total invers… am vrut sa le testez sinceritatea celor de la USR-Plus si sa vad daca propunerea lui Drula este sincera si onesta.

Ceea ce am vazut in cadrul discutiilor, si discutiile au fost pozitive pana in ultimul moment si chiar am dorit sa semnez ieri, pentru ca in acel protocol nu scria de functii,…. Dar, cand am discutat despre comunicatul de presa, am solicitat eliminarea paragrafului cu functii. Reactia lui Dominic a fost sa mototoleasca protocolul si sa il arunce. Reactia asta m-a socat cu atat mai mult cu cat am colegi din Germania, nu am vazut-o pe Merkel sa faca acest lucru, dar eu pun asta pe seama influentei nefaste a bucuresteanului Drula, care doreste sa transforme politica locala in balciul bucurestean„, a declarat Alin Nica, presedintele PNL Timis.

Liderul liberalilor a anuntat semnarea protocolului convenit cu USR Plus, subliniind ca PNL nu va face o alianta cu PSD.

Eu sunt dispus in continuare sa semnez parteneriatul cu USR Plus care a fost redactat de insusi Dominic Fritz si agreat. Eu il semnez, fac apel ca pana luni sa vina si ei aici sa semneze. Daca pe dumnealor ii intereseaza functiile, sa o spuna clar sau poate sa faca ceea ce au si spus, sa faca o alianta toxica cu PSD. Noi nu dorim sa avem niciun fel de discutii cu PSD, dar daca ei doresc sa faca acest lucru, le doresc succes„, a spus Alin Nica, apoi a iscalit protocolul in fata jurnalistilor la conferinta de presa saptamanala a PNL Timis.

Nica a adaugat ca protocolul contine si un pact de neagresiune intre PNL si USR-Plus, la nivel judetean.

Protocolul contine si un pact de neagresiune, sa nu ne atacam in presa, in campania electorala. Campania dureaza 1 luna, iar noi trebuie sa colaboram 4 ani. Cei de la USR- Plus au iesit din sala si nu am mai avut cu cine negocia. Pun asta pe lipsa lor de experienta. La urma urmei forurile vor trebui sa functioneze. Daca cei de la USR vor dori sa se alieze cu PSD, nu ne putem opune. Noi acum le intindem mana„, a mai declarat Nica.

Ramane de vazut acum daca Dominic Fritz si echipa de negociere vor semna protocolul pentru a pune capat incertitudinii legata de formarea majoritatilor in Consiliul Local Timisoara si in Consiliul Judetean Timis.

Totodata, Nica a dezvaluit ca cei de la USR nu au dorit sa ofere liberalilor functii de viceprimari in cele 3 primarii castigate de acestia.

In toate cele trei primarii castigate de USR nu ne-au dat functii de viceprimar. Noi le-am oferit in 3 comune unde au castigat primari PNL„, a precizat Nica.

CITESTE SI: Alin Nica, dupa esuarea negocierilor pentru guvernarea locala in Timisoara si in judet: Timisorenii nu au dat un vot pentru ca PNL si USR Plus sa inceapa din primul moment sa isi imparta functiile 

CITESTE SI: Dominic Fritz nu exclude o alianta cu Pro Romania si PSD, la Timisoara, daca liberalii nu raspund ultimatumului sau 

CITESTE SI: A fost presiune de partid? Dominic Fritz, ultimatum pe Facebook, la doua ore dupa ce a anuntat ‘echilibrat’ esecul negocierilor cu PNL Timis: Domnule Nica, aveti termen pana luni seara!

CITESTE SI: Nu incepem cu functiile, dar le vrem transate! Negocierile PNL – USR Plus pentru guvernanta locala la Timisoara, in impas, dinamitate de atacurile lui Catalin Drula. Anuntul facut de Alin Nica si Dominic Fritz. Video

Exit mobile version