Opinia Timisoarei

Alfred Simonis intra in lupta pentru presedintia Consiliului Judetean Timis si face apel la adversarii politici sa duca o campanie bazata pe proiecte: Cred ca a venit vremea schimbarii

TIMISOARA. Seful Camerei Deputatilor, Alfred Simonis, este oficial candidatul PSD-PNL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Cred ca a venit vremea schimbarii in judetul Timis. Timisul trebuie sa recupereze anii pierduti si decalajele de judete mai mici si sarace. Are nevoie de oameni care stiu sa se bata pentru proiecte si bani nu pentru functiile lor. Eu asta am facut in ultimii 4 ani si asta imi doresc sa fac in continuare si va anunt ca ma inscriu in competitia electorala si ma voi inscrie pentru a candida la presedintia Consiliului Judetean Timis”, a anuntat Simonis.

Simonis a mai anuntat ca nu va candida pentru functia de consilier judetean pe listele PSD, ci isi va depune candidatura doar pentru functia de presedinte al CJ Timis.

Fac apel la actorii implicati in aceasta campanie electorala sa ducem o campanie bazata pe proiecte in care atacurile la persoana si acea retorica cu care ne-am obisnuit in campaniile electorale sa dispara intr-un an in care electoratul ne-a aratat ca nu vrea o astfel de campanie electorala”, a spus Alfred Simonis.

Totusi, Simonis a dat cateva raspunsuri contracandidatilor sai.

Câteva răspunsuri merită a fi date. Domnul Nica și domnul Fritz au invocat spiritul Timișoarei și au spus că acesta nu este respectat pentru ca Domnia Sa, domnul Nica nu este candidat pentru pozitia pe care o ocupa astazi. Domnul Nica a făcut ce nu a reușit nimeni, niciodată nimeni nu a invocat morții Revoluției asa cum a facut-o Domnia Sa in ultimele zile.

Dar pentru ca s-a referit extrem de mult la spiritul Timisoarei as vrea sa il intreb cand a descoperit acest spirit? Cand repartiza sume de la CJT si cel mai bun exemplu este repartizarea din urma cu doua luni, acea mult disputata repartizare pe care prefectul a contastat-o nefiind echitabila. Timisoara a primit zero lei. Atunci nu era importanta Timisoara si timisorenii nu erau importanti?

Atunci cand s-au imbrancit, s-au inghiontit si si-au impartit pumni la alegerile pentru conducerea PNL timisoara, domnii Chira si Nica. Exista plangeri penale, exista expertize medico-legale atunci nu au invocat spiritul Timisoarei, impartindu-s pumni la actiuni politice.

Atunci cand a existat tensiune si conflict permanent dl Nica s-a certat cu Robu, s-a certat timp de 4 ani cu Dominic Fritz, s-a certat cu mine, s-a certat cu proprii parlamentari, s-a certat cu primarii PNL, cu conducerea nationala a PNL, s-a certat cu toată lumea. Atunci uita ca spiritul Timisoarei nu este unul de conflict”, a spus Simonis.

Presedintele PSD Timis spune ca Alin Nica, contracandidatul sau din partea Aliantei Forta Dreptei, s-a revoltat impotriva PNL doar pentru ca a simtit ca isi pierde functia. Mai mult, Simonis a dezvaluit ca Nica a incercat sa intre in PSD, doar pentru a candida pentru al doilea mandat de presedinte al CJ Timis.

(…) Nu e vorba de Timisoara, nu e vorba de Timis, nu e vorba de spirit, este vorba de disperarea unui om ca isi pierde functia. Am vazut revolta si indarjirea, nu il banuiam de atata indarjire, am vazut desantul de primari de la Bucuresti, s-a dus cu 10-20 de primari la portile PNL pentru a-si salva functia. L-ati vazut pe Nica vreodata la Bucuresti singur sau cu primarii dupa el, sa bata la usa lui Orban, Cîțu sau Ciuca, presedintii PNL, cu aceeasi indarjire si sa spuna ca rupe usa guvernului daca nu aduc investitia asta sau cealalta. Nu, aceasta indarjire a fost intr-un singur moment, cand si-a aparat propria pozitie, functia sa.

(…) Îi reamintesc dl Nica, a fost unul dintre vicepresedintii PNL care a votat alianta de guvernare cu PSD. A votat si lista comuna de europarlamentare. Vă spunea dvs in urma cu 3 sapt ca e exclus ca PNL sa il sustina pe Simonis, dar daca PSD il sustine pe dansul si pe Nicolae Robu, citez, acceptam sprijinul. PSD e rau ca nu il sustine pe dansul, Daca il sustinea nu mai era asa rau.

Cand s-a decis ca cel care va candida la presedintia CJT sa fie din partea PSD, dl Nica m-a abordat direct pe mine si prin intermediari, sa il primim in PSD. a promis ca aduce 15-17 primari”, a spus Simonis

Exit mobile version