Opinia Timisoarei

Alerta. Avem primul caz de tulpina Delta la Timisoara. A fost confirmat la un cantaret de muzica populara care nu a fost vaccinat anti COVID

TIMISOARA. Este confirmat oficial primul caz de infectare cu tulpina Delta de COVID, la Timisoara.

CITESTE SI: S-a dat in folosinta noul Terminal de Sosiri Curse Externe la Aeroportul Timisoara. Primii pasageri au venit de la Munchen

E vorba de un barbat de aproximativ 40 de ani, cantaret de muzica populara banateana, iar prezenta noului tip de coronavirus a fost depistata in urma unei operatiuni de secventiere a unor probe de COVID recoltate la Timisoara in urma cu cateva zile.

Este vorba de un barbat care s-a prezentat in UPU la Spitalul Judetean Timisoara, ulterior s-a secventiat si constatat ca este infectat cu tulpina Delta.

Initial, simptomatologia a impus tratarea in spital, dar in final s-a constatat ca este suficient tratamentul la domiciliu. Este vorba de o persoana nevaccinata, de varsta medie, fara istoric de calatorie in zona de risc in ultimele 14 zile sau contact cu persoana pozitiva.

In familia barbatului mai exista o persoana pozitiva, dar in cazul acesteia nu exista secventiere„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Flavius Cioca, seful DSP Timis.

CITESTE SI: 170 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania, in ultimele ore. In Timis avem 5 noi infectari

Centrul European pentru Prevenirea si Combaterea Bolilor (ECDC) a anuntat luni ca varianta Delta este acum dominanta in Europa. Dupa analizarea datelor dintre 28 iunie si 11 iulie varianta, Delta a fost dominanta in 19 dintre cele 28 de tari care au raportat suficiente informatii privind secventierea genetica. Din aceste 19 tari, proportia mediana a tuturor secventierilor genetice au aratat ca procentul variantei Delta in cazurile analizate a fost de 68,3%, depasind anterioara varianta dominanta, cea Alfa, care acum are o pondere de 22,3%.

Exit mobile version