Opinia Timisoarei

Alegerile parlamentare vor fi FILMATE! Cati alegatori sunt in judetul Timis?

TIMISOARA. Pregatirile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt in linie dreapta in judetul Timis. Prefectura Timis a comandat deja tiparirea buletinelor de votare si pana la sfarsitul saptamanii acestea vor fi deja distribuite in jocalitatile judetului.

CITESTE SI: Istoria zbuciumata a Spitalului de Psihiatrie in care s-au refugiat mari artisti, scriitori si cantareti ai Romaniei, aproape de Timisoara. FOTO!

De azi dimineata la tipografia din Galati care a castigat competitia pentru buletinele de vot a inceput listarea buletinelor pentru judetul Timis. Am fost saptamana trecuta acolo si ne-am inteles ca in trei zile ei termina, apoi va urma transportul catre Timisoara si de aici avem un avans de circa o saptamana si pot afirma ca suntem in linie dreapta„, a declarat Zoltan Marossy, subprefectul judetului Timis.

Pentru judetul Timis vor fi tiparite 1.365.000 de buletine de vot cu candidatii pentru Camera Deputatilor si Senat.

CITESTE SI: Ziua in care Europa a aflat ca LUMINA vine de la Timisoara! FOTO! 

In judetul Timis sunt organizate 595 de sectii de votare, dintre care 212 sunt in Timisoara. Localitatea Mosnita Veche a solicitat deschiderea, in plus, a unei sectii de votare intr-un cartier nou, insa Autoritatea Electorala Permanenta este cea care va decide daca legea este respectata legea care spune ca o sectie de votare trebuie sa aiba peste 2.000 de alegatori inscrisi pe listele electorale.

In tot judetul Timis sunt inscrisi pe aceste liste electorale 620.000 de alegatori.

CITESTE SI: Nervi varsati in trafic la Timisoara! Ce a patit un sofer? VIDEO! 

Ca o noutate, la aceste alegeri care au loc in data de 11 decembrie atat procesul de votare, cat si numaratoarea voturilor va fi filmata cu ajutorul unei tablete. Aceste tablete, care s-au introdus in procesul electoral din Romania, in vara acestui an, la alegerile locale, vor fi distribuite presedintilor sectiilor de votare.

Exit mobile version