Opinia Timisoarei

Al treilea pacient cu coronavirus externat din spital, la Timisoara. DSP: Baiatul de 16 ani este considerat vindecat

TIMISOARA. Dupa ce in cursul zilei de vineri, primii doi pacienti diagnosticati cu coronavirus la Timisoara au fost declarati vindecati si au fost externati, sambata, si cel de-al treilea bolnav confirmat a fost lasat sa plece acasa.

Este vorba despre tanarul de 16 ani care s-a imbolnavit dupa ce a intrat in contact cu unchiul sau, barbatul de 47 de ani care fusese, la randul lui, internat.

CITESTE SI: Primii doi pacienti infectati cu coronavirus, la Timisoara, externati. DSP: Sunt considerati sanatosi 

Adolescentul a fost confirmat in 4 martie, iar de atunci s-a aflat la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Acum medicii au decis sa il externeze, dupa ce doua teste consecutive, efectuate la 24 de ore distanta, au iesit negative.

Baiatul a fost transportat cu ambulanta acasa, unde i s-a pus la dispozitie o camera separata de restul familiei, care in continuare se afla in izolare.

Liceul la care invata in Timisoara este inchis pana in 11 martie, iar clasa in care este are cursurile suspendate 14 zile, iar colegii sai au fost pusi in izolare la domiciliu. Scoala ar putea insa sa ramana inchisa mai multa vreme, avand in vedere celelate doua cazuri de elevi confirmati, o colega de clasa cu baiatul de 16 ani si o fata de 15 de la alta clasa.

CITESTE SI: Din izoleta in saloanele pentru coronavirus de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Ce se intampla in spatele zidurilor de la Victor Babes. Video 

***

In acest moment, in Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara se mai afla internati 4 oameni, diagnosticati cu coronavirus. Este vorba despre doua colege de-ale tanarului, una din aceeasi clasa cu el si o alta cu un an mai mica, dar si despre doi bolnavi din judetul Hunedoara, tata si fiica, ce s-au intors de curand din Italia.

CITESTE SI: Au fost confirmate cu coronavirus inca doua fete, de 15 si 16 ani. Una invata in aceeasi scoala din Timisoara cu cei doi elevi infectati 

In acelasi timp, numarul de imbolnaviri la nivel national a crescut, sambata dupa amiaza fiind diagnosticat cel de-al 12-lea caz, un barbat de 49 de ani din Bucuresti, care s-a intors de la Roma in 27 februarie.

Din izoleta in saloanele pentru coronavirus de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Ce se intampla in spatele zidurilor de la Victor Babes

Pentru ca oamenii sa inteleaga ce se intampla din momentul in care un pacient acuza simptome si pana la vindecare, doctorii de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara au facut o simulare. Au prezentat si au explicat pas cu pas ce inseamna procedurile, cum sunt ele respectate, de ce trebuie urmate si ce se intampla in salonul in care un pacient confirmat isi petrece cateva zile izolat, pana cand este declarat sanatos.

In timpul simularii de caz, medicul Adelina Marinescu, specialist in boli infectioase, arata fiecare tip de echipament de protectie folosit, vorbeste despre intrebarile ce se pun pacientului pentru a obtine cat mai multe informatii pretioase legate de manifestarea bolii. Totodata precizeaza ca primul test care se face este cel rapid de gripa, urmat de cel pentru coronavirus, care dureaza cateva ore.

In cazul confirmarii virusului, pacientul e izolat intr-un salon unde i se pun la dispozitie materiale sanitare, dezinfectant, termometru, pijama de unica folosinta, papuci, dar si toate cele necesare la baia exclusiva a incaperii.
Medicul explica si cum se tine legatura cu bolnavul, de cate ori este vizitat, cum i se administreaza medicatia si mancarea.

Toate detaliile, in video-ul de mai jos!

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version