Opinia Timisoarei

Al doilea val de infectati cu coronavirus va fi cam intr-o saptamana. Ingrijorarile medicului Virgil Musta de la Timisoara, care a vindecat peste 450 de oameni de COVID 19

TIMISOARA. Medicii se asteapta la un al doilea val de infectati cu coronavirus dupa relaxarea restrictiilor. Aceasta intrucat multi oameni nu au inteles ca trebuie respectate in continuare masurile prin care sa ne pazim de transmiterea virusului.

CITESTE SI: Mamele ii vad la nastere si la iesirea din spital. Sute de copii au venit pe lume in Maternitatea Odobescu din Timisoara, dupa scandalul focarului de coronavirus. Niciunul nu a fost infectat. Video 

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara crede ca primele ‘semne’ ale ridicarii masurilor din starea de urgenta se vor vedea in scurt timp.

Eu cred ca va fi acest al doilea val dupa vreo saptamana, cand incep sa se vada primele semne de la relaxare, dupa care vedem, in functie de cum evolueaza boala, cum mergem mai departe. Si de acum incolo transmiterea va fi comunitara pentru ca transmiterea comunitara inseamna ca virusul exista deja in populatie. Sunt forme asimptomatice, forme usoare, sunt oameni care, fara sa stie sunt contaminati, dau mai departe boala„, spune pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

Doctorul indeamna in continuare la prudenta.

Este un moment de relaxare si ni se permite si prin lege, doar ca trebuie sa fim prudenti si intelepti, in sensul ca fiecare trebuie sa evalueze riscurile, si, daca face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani si cu patologii asociate severe, e bine sa fie mult mai precauti. Aceasta relaxare sa o faca treptat, sa respecte in continuare regulile de baza, de distantare sociala de 1,5 metri si purtarea mastii si spalatul cat se poate de des pe maini. Si acest gest de a duce mana la gura sau la nas trebuie controlat si oprit. In rest, sunt persoane care au fost bolnave si care au anticorpi si care pot fi mult mai relaxate, fata de altii care, daca nu respecta aceste reguli, se vor imbolnavi. Important este sa nu ne imbolnavim toti deodata, pentru ca in momentul acela, crescand numarul de cazuri, nu vom mai face fata ca spital si atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respectiva„, precizeaza pentru opiniatimisoarei.ro medicul erou de la Timisoara, Virgil Musta.

La Spitalul Victor Babes din Timisoara sunt acum internati doar 54 de bolnavi cu COVID 19, iar de la inceputul pandemiei s-au stins 47. In aceeasi unitate sanitara au fost vindecati 464 de pacienti.

Exit mobile version