Opinia Timisoarei

Aflam azi daca in Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita continua sau nu carantina. Se intruneste Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis

TIMISOARA. Zi importanta pentru Timisoara si cele 4 comune periurbane aflate in carantina prelungita de seful DSU Raed Arafat. La miezul noptii expira cele 72 de ore de restrictii prelungite de secretarul de stat si trebuie luata o noua decizie.

CITESTE SI: Avem peste 500 de pacienti cu COVID in spitale, la Timisoara si in judet. 8 morti si 63 de oameni in stare grava la Terapie Intensiva 

Prefectul de Timis Zoltan Nemeth a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis la ora 12.00,
care, in baza analizelor DSP si a avizului INSP, decide daca Timisoara, Mosnita, Giroc, Dumbravita si Ghiroda raman sau nu in carantina. Asta daca nu se va lua o alta hotarare la nivelul Guvernului, asa cum spunea ministrul de Interne Lucian Bode luni. DSP a propus 7 zile de prelungire.

Primarul Dominic Fritz, care a salutat hotararea lui Raed Arafat de a mai tine inchisa Timisoara inca 3 zile, spune ca cel tarziu miercuri, Bucurestiul va lua o hotarare in privinta Timisoarei.

CITESTE SI: Ceea ce ati facut, cu ajutorul unor autoritati locale fara responsabilitate si discernamant, este cea mai grava forma de incalcare a democratiei si respectului unei comunitati. Mesajul HORECA din Timisoara pentru Raed Arafat

Concluzia situatiei din weekend este ca tot acest proces prin care se face acest proces de carantina nu functioneaza cum ar trebui. Avem nevoie de un proces clar, predictibil. Stiu ca sunt discutii la nivelul guvernului, avem nevoie de o claritate nationala, care sunt criteriile dupa care se ia decizia unor masuri restrictive. Sper ca aceste clarificari sa vina cel tarziu maine„, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul a mai spus ca restrictiile au dus la oprirea cresterii numarului de cazuri si ca o ridicare a carantinei va duce la o noua ridicare a ratei de infectare

Daca ne uitam la cifre, aceste argumente sunt inca in picioare. Am reusit cu carantina sa oprim cresterea cazurilor, dar daca deschidem imediat, atunci ar creste din nou. Trebe neaparat sa reducem rata de infectare. Asteptarea mea este ca guvernul Romaniei sa vina cu un cadru mai clar pentru aceste masuri„, a precizat Dominic Fritz.

Marti, in Timis, erau peste 500 de pacienti cu coronavirus internati in spitale si erau confirmate alte 371 de cazuri.
In sectiile de Terapie Intensiva din spitalele COVID erau 63 de bolnavi in stare grava.

Marti la pranz, rata de infectare cu COVID la Timisoara era in crestere, de 8, 37. La intrarea in prelungirea cu 3 zile a carantinei de catre seful DSU, aceasta era de 8,19 la mie.

Exit mobile version