Opinia Timisoarei

Afara cu microbuzele si masinile de transport marfa de pe parcarile dintre blocuri!

TIMISOARA. Microbuzele cu noua locuri cu tot cu locul soferului, dar si masinile de transport-marfa pentru magazinele din Timisoara nu vor mai avea voie sa parcheze printre blocuri, pe parcarile destinate riveranilor.

Au fost date nenumarate avertismente de catre Politia Locala, iar pe adresa Primariei Timisoara au fost depuse foarte multe plangeri in privinta acestor masini. De aceea a fost nevoie de un priect de hotarare al Consiliului Local in acest sens.

Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 1,9 t pentru transportul de marfa si a vehiculelor care au mai mult de 9 locuri pe scaune pentru transportul de persoane pe drumurile publice si terenurile apartinand domeniului public sau privat ale municipiului Timisoara. Parcarea vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 1,9 t pentru transportul de marfa si a vehiculelor care au mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv locul conducătorului auto) este permisa numai in autobaze sau in locuri speciale destinate acestui scop semnalizate prin indicatoare sau marcaje si avizate de catre Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Timisoara„, se arata in proiectul de hotarare al CLT care a fost votat in unanimitate de consilierii prezenti la sedinta de joi.

Consilierul local al PSD, Dan Idolu a facut doua amendamente care au fost, de asemenea, aprobate. Astfel, primul amendament a fost acela ca la toate intrarile din oras sa fie montate placute cu aceasta decizie si indivcarea locurilor special amenajate pentru parcarea acesto masini si prezentarea listei cu autobazele in mass-media.

Primarul Nicolae Robu a anuntat, la randul sau, ca era nevoie de aceasta hotarare din cauza numarului mare de plangeri.

Acest proiect a aparut pentru ca intre blocuri si pe strazile inguste e plin de camionete, masini de serviciu, cu gabarit depasit. Nu pot intra masinile de salubritate si nici ale oamenilor care locuiesc in aceste zone. S-au facut nenumarate notificari, dar acesti cetateni nu vor sa inteleaga. Oamenii se plang ca apar aceste camione in parcari”, a declarat Nicolae Robu.

Urmeaza ca Primaria Timisoara sa publice si lista cu locurile amenajate unde se vor putea parca aceste masini.

Amenzile vor fi intre 1.000 si 2.500 de lei.

Exit mobile version