Opinia Timisoarei

ADR Vest, despre respingerea finantarii de 8 milioane de euro pentru tramvaiele Armonia la Timisoara: ‘Proiectul nu se incadreaza in criterii’. Primaria a depus contestatia la Ministerul Dezvoltarii

TIMISOARA. In speranta ca vor obtine fonduri europene pentru a acoperi o parte din sumele cheltuite cu modernizarea vechilor tramvaie, devenite acum Armonia, reprezentantii Primariei Timisoara au depus un proiect la ADR Vest.

CITESTE SI: Avem contract semnat pentru Centura de Sud la Timisoara. Ce urmeaza dupa iscalire si cand vom patrunde cu masina pe soseaua ocolitoare

Municipalitatea miza pe obtinerea a 8 milioane de euro pentru 16 din cele 30 de tramvaie, insa cererea de finantare depusa pentru recuperarea acestor bani, „Servicii de reparatie generala cu reconstructie si modernizare a vagoanelor de tramvai GT4″, a fost respinsa.

Motivul a fost ca termenul de finalizare al proiectului privind reconditionarea tramvaielor ar fi fost decalat pana la finele anului, dat fiind faptul ca nu au ajuns toate garniturile Armonia la Timisoara.

Intre timp, Primaria Timisoara a depus o contestatie la Ministerul Dezvoltarii.

CITESTE SI: A fost cod portocaliu de… bunatate! Au fost strabatuti 500 de kilometri prin nameti pentru a aduce bucurie in sufletele a aproape 100 de copii necajiti din Timis 

La tramvaiele Armonia lucrurile sunt interpretabile. Noi am depus contestatie. Oricum, este descalificant pentru cineva sa spuna ca noi am pierdut fonduri. Ori e rea credinta, ori atata poate cine spune asta. Sunt niste reguli de acces la fondurile europene si nu poti sa le primesti numai daca esti eligibil. Pe continut, tramvaiele Armonia sunt eligibile. Ca timing, lucrurile sunt interpretabile. Nu mi se pare corect sa se incerce prezentarea lucrurilor altfel decat sunt. Pana una alta n-am ratat nimic, avem rata de absorbtie de 100%„, a declarat Nicolae Robu.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim a spus ca isi asuma modul in care au fost tratate documentele de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Vest, pentru acest proiect.

Este vorba de proiectul de mobilitate pe zona de proiecte retrospective. In decurs de o luna, din momentul in care am informat beneficiarul in scris, orice beneficiar poate depune o contestatie administrativa care va fi judecata de Minister. Imi asum si suntem responsabili vizavi de modul in care s-au tratat documentele si ceea ce a fost acolo depus si pe documentele depuse la acel moment, noi am considerat ca proiectul nu se incadreaza in criteriile pe care programul le are la acest moment. E dreptul autoritatii sa isi gaseasca o rezolvare in alt mod, dar nu as vrea sa comentez mai mult in aceasta contestatie„, a declarat Maxim.

Inca din luna septembrie Consiliul Local a votat pentru depunerea acestui proiect in vederea obtinerii a 8 milioane de euro pe axa retro, bani investiti de municipalitate in modernizarea a 16 dintre cele 30 de tramvaie Armonia. Primaria intentiona ca aceste fonduri europene sa fie folosite pentru construirea podurilor ILSA si Jiul.

Exit mobile version