Opinia Timisoarei

Adopta o strada la Timisoara! Prima infiata: strada pietonala Marasesti. Vezi cand se inaugureaza!

TIMISOARA. Programul „Adopta o strada„, preluat din Manchester, incepe in aceasta perioada si la Timisoara. Sunt asteptate firme ori asociatii care sa ia in grija cate o straduta si sa se preocupe financiar de o parte din amenajari pentru ca aceasta sa arate cat mai bine.

Prima strada „adoptata” este una din centrul Timisoarei, strada Marasesti, care va fi inaugurata in acest sfarsit de saptamana.

Primaria Timisoara a primit de la o firma multinationala cu sediul in Timisoara mobilier urban in valoare de 25.000 de euro. Este vorba despre banci, cosuri de gunoi si alte obiecte. Acestea vor fi instalate in zilele urmatoare pe strada, pentru ca duminica, in prima zi din Saptamana Mobilitatii Europene, sa aiba loc inaugurarea.

Lucrarile la strada Marasesti au inceput in urma cu cateva saptamani. Aceasta va fi una dintre putinele strazi din Timisoara care nu va avea cabluri aeriene, acestea fiind ingropate in tuburi sub carosabil. Iluminatul va fi pus pe peretii cladirilor.

„Am inceput programul Adopta o strada, un program de voluntariat care ofera companiilor, organizatiilor si grupurilor de persoane sansa sa devina parteneri ai Timisoarei si sa se implice in comunitate. Pot contribui la infrumusetarea strazii. Voluntarii se pot ocupa de ingrijirea strazii pe ambele parti”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Potrivit edilului, strazile care vor fi date spre adoptie vor fi anuntate in cel mai scurt timp. Ideea a fost preluata din marile orase europene, Manchester, New York, care au dat in adoptie atat strazi, cat si parcuri sau spatii verzi.

Exit mobile version