Opinia Timisoarei

Administratia Fritz gaseste o noua explicatie pentru ca nu merge treaba in primarie – prea multe concedii medicale. Edilul a cerut control de la CJAS

TIMISOARA. A crescut numarul de concedii medicale solicitate de angajatii din Primaria Timisoara, iar conducerea institutiei socoteste drept suspect acest lucru. Aceasta desi, tocmai din cauza proastei gestionari a situatiei si a masurilor anti COVID din cadrul municipalitatii, s-au inregistrat mai multe focare de coronavirus care au paralizat activitatea in serviciile primariei si au trimis functionari in carantina ori chiar in spitale.

Administratia Fritz, insa, se plange ca, in ultimul an, numarul celor care nu au mers la serviciu din motive medicale, in perioada ianuarie-august 2021, a crescut cu 225, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand, astfel, la 750.

Desi singur admite ca toate aceste concedii au fost luate in mod legal, primarul Fritz tine sa anunte ca a cerut un control din partea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Este adevarat ca aceste concedii se inscriu in limitele legale si ca suntem in pandemie. Exista in Primarie oameni care muncesc, imping lucrurile inainte, si unii dintre ei au avut probleme de sanatate reale. Dar si angajati care, atunci cand primesc o sarcina, isi iau un medical. Iar noua organigrama a avut un impact major asupra starii de sanatate a unor fosti sefi de directii, care o tin, de atunci, din ˝medical˝ in ˝medical˝. Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea in unele compartimente si nu este acceptabil sa abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public. Dupa aparitia in spatiul public a unor informatii legate de concediile medicale, am solicitat o analiza si o situatie comparativa cu anul trecut”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz, care, insa, n-a precizat si ca organigrama despre care face vorbire a fost deja suspendata de instanta.

Edilul spune ca a cerut CJAS sa controleze documentele in baza carora medicii de familie au acordat concediile medicale angajatilor primariei.

Conform conducerii institutiei, de aceste concedii medicale au beneficiat anul acesta 594 de angajati ai Primariei Timisoara, fata de 428 in 2020, totalizand aproape 3.996 de zile.

Insusi primarul Dominic Fritz a stat in acest prim an de mandat in mai multe concedii medicale care insumeaza aproximativ o luna, dupa ce a fost de doua ori in carantina de COVID, mai intai ca suspect si mai apoi ca infectat.

De asemenea, mai multi angajati din cadrul municipalitatii au fost infectati cu coronavirus de-a lungul anului, dat fiind faptul ca, din cauza unei proaste organizari anti COVID la birouri, s-a ajuns si in situatia ca un serviciu intreg sa fie paralizat chiar si o luna din cauza ca functionarii s-au infectat cu Sars CoV 2 (Urbanismul).

Totodata, in cadrul Primariei Timisoara, anul trecut, dar si in acest an, s-au aprins in mai multe randuri focare de COVID.

UPDATE: Primaria o da la intors, dupa cateva ore. 

La solicitarea jurnalistilor de a oferi o evidenta clara a cazurilor de COVID din Primaria Timisoara, de la inceputul anului, perioada pentru care Dominic Fritz a cerut un control al concediilor medicale, reprezentantii municipalitatii dau din colt in colt.

Nu avem o evidență pe boli a concediilor medicale, doar una generală. Cercetările cerute CJAS se referă, oricum, la ultimele două luni (iulie și august) de când a intrat în vigoare OUG 74/2021 prin care medicii de familie sunt obligați să întocmească un plan de evoluție a bolii, perioadă în care incidența cazurilor de Covid 19 la nivelul județului Timiș a fost extrem de scăzută„, se arata intr-un raspuns semnat Serviciul Comunicare.

 

Exit mobile version