Opinia Timisoarei

Administratia Fritz a cumparat inca 8 statii de autobuz cu acoperis de sticla prin care te bate soarele-n cap la Timisoara. SMTT a platit peste 8.000 de euro pe bucata

TIMISOARA. Desi au fost dezbateri indelungi in spatiul public pe marginea modelului de statie de autobuz cumparat acum cateva luni de administratia Fritz pentru Timisoara, simpla, ingusta si cu acoperis de sticla prin care te bate soarele in cap vara, iata ca achizitiile merg mai departe. Pe acelasi tipar.

Zilele trecute, Societatea Metropolitana de Transport Public Timisoara (SMTT) a cumparat de la o firma din Bucuresti alte 8 astfel de adaposturi pentru calatori in statiile de tramvai sau autobuz.

Este vorba de niste constructii modeste, structuri metalice cu 3 pereti de sticla securizata, acoperis de sticla laminata si o bancuta simpla din lemn, dupa cum se arata in documentatia din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

CITESTE SI: Aici sunt banii dumneavoastra. Proiectantul angajat de administratia Fritz pentru podul peste Bega care va duce la Solventul isi vinde asistenta tehnica la Timisoara de 10 ori mai scump ca la Cluj-Napoca 

Achizitia a fost cu incredintare directa firmei MMCITE RO SRL pentru 269.984 de lei fara TVA, adica aproape 8.200 de euro bucata, cu TVA. Este vorba de aceeasi firma de mobilier urban de la care SMTT a cumparat asta vara celelalte doua statii controversate montate in centrul Timisoarei. Acelea au costat aproape 9.000 de euro bucata.

Timisorenii si-au exprimat nemultumirea asta vara fata de noile statii sustinand ca sunt prea inguste si, fie de bate ploaia, fie soarele, pentru ca acele acoperisuri nu tin pic de umbra.

Firma trebuie sa livreze constructiile in urmatoarele 4 luni si sa le aduca la depoul STPT din Dambovita, de unde mai apoi angajatii Societatii de Transport Public le va prelua si instala in zona centrala a Timisoarei.

In alte locuri din tara au fost cumparate astfel de refugii pentru calatori, insa cu un pret mult mai mic.

Spre exemplu, Primaria Sanandrei a achizitionat o astfel de statie cu putin peste 15.000 de lei, adica cu 3.000 de euro-, in vreme ce in alte localitati la un pret nu cu mult mai mare decat cel de la Timisoara s-au cumparat adaposturi pentru calatori cu wi-fi, afisaj electronic si spatii publicitare luminoase cu autonomie energetica.

Roxana Iliescu: Daca e USR, e 100% achizitie directa 

Consilierul local Roxana Iliescu a comentat achizitia administratiei Fritz.

Daca nu e STPT, e SMTT. Si in cazul SMTT, e clar USR. Si daca e USR, e 100% achizitie directa! 😂😂Aproape amuzant daca nu ar fi vorba de bani publici, banii noștri, ai timișorenilor!
Vă mai amintiți de cele două adăposturi minunate pentru stații de autobuz cumpărate prin achiziție directă de STPT de la o firmă din București, cu 4 angajați, care a ieșit pe pierdere anul trecut- MMCITE RO SRL?
STPT- achiziție directă
In 27:04.2023:
La 12:39 publica anunțul, la 12:43 apare oferta de la MMCITE RO SRL, la 12:51 finalizată procedura!
Nu numai utile aceste adăposturi, ci și fiabile! La trei luni de la achiziție, s-a spart un geam, dar nu-i problemă, STPT a cumpărat unul nou cu numai 2.175 lei!
Și dacă tot s-au dovedit foarte utile și fiabile, de data asta cei de la SMTT au mai cumpărat încă 8 adăposturi, identice!
De la aceeași firmă, evident, tot prin achiziție directă, cum altfel, ca doar nu ar fi organizat licitație publica, sa vina sa oferteze vreun necunoscut!
In 12.12.2023:
La 14:46 publica anunțul, la 15:05 apare oferta de la MMCITE RO SRL, la 15:55 finalizată procedura!
Uite asa, poate in anul asta, va ieși totuși pe profit firma asta din Bucuresti, MMCITE RO SRL!😅🤦🏻‍♀️
PS prețurile din oferta sunt fără TVA…„, a notat pe pagina ei de Facebook Roxana Iliescu.

Exit mobile version