Opinia Timisoarei

Adio Telpark! Primaria Timisoara desfiinteaza ADP si inlocuieste sistemul de parcare! Societatea va fi absorbita de SDM

TIMISOARA. Societatea de Administrare a Domeniului Public va fi desfiintata, prin absorbia de catre SDM. Conducerea Primariei Timisoara a decis sa desfiinteze si TelPark, inlocuindu-l cu un sistem „mai in interesul cetatenilor”.

ADP inghite prea multi bani si nu isi face treaba. Acestea sunt principalele probleme care l-au facut pe primarul Nicolae Robu sa ia decizia desfiintarii societatii, mai ales dupa ce i-a cerut sefului ADP, Liviu Barbu, sa-si depuna demisia.

„Am hotarat absorbtia societatii ADP de catre SDM. Vom restructura noul SDM cu aceasta ocazie, inclusiv vom reforma sistemul de parcari cu taxa. Vom inlatura TelPark punand in locul lui un sistem mai in interesul cetatenilor. Sunt in pregatire materialele juridice necesare acestui act de absorbtie de catre SDM a ADP, iar pe ordinea de zi a sedintei de CL din 18 decembrie va fi inclusiv acest subiect”, a declarat primarul. [CODUL SAPTAMANII 10-16 DECEMBRIE: 333]

Edilul a afirmat ca nu va face concedieri, ci tot ce exista la ADP va trece la SDM. In ceea ce priveste functiile de conducere, acestea vor fi declarate vacante si se vor organiza concursuri pentru ocuparea lor.

„Am luat aceasta decizie pentru ca in lungul timpului am constatat ca starea de fapt, mai ales a ADP, dar in buna masura si la SDM, nu este una cu care sa putem fi multumiti. La ADP a fost in permanenta o proasta gestiune a domeniului public, s-au incasat venituri mult sub nivelul a ceea ce s-ar fi putut incasa, serviciile catre populatie, mai ales prin TelPark, au fost necorespunzatoare, costurile de functionare ale societatii au fost mari, astfel incat, pe o perioada de 8 ani, cat am facut analiza, Consiliul Local a avut dividende, cu ghilimele, in valoare de 1 milion de lei. A avea dividende, cu ghilimele, asa de putine, ar putea fi acceptabil daca cetatenii orasului ar fi vazut ca in Timisoara s-au amenajat o multime de parcari, si subterane, si supraterane, si de suprafata, pe banii incasati din gestiunea domeniului public. Or, eu ca cetatean al Timisoarei, n-am vazut asa ceva si, prin urmare, eu nu pot fi multumit cu lasarea lucrurilor asa cum le-am gasit”, a completat Robu.

Conducerea Primariei Timisoara nu e multumita nici de Societatea de Drumuri Municipale, mai ales de cum s-au ocupat muncitorii de acolo de deszapezire. In plus, „la anumite licitatii, nu stiu sa-si intocmeasca ofertele astfel incat sa fie competitivi”.

Noua societate va aparea in luna ianuarie, promite primarul, cand se va afla si cum va fi reorganizat sistemul de parcare.

In ceea ce-l priveste pe seful ADP, Liviu Barbu, primarul i-a cerut acestuia demisia, din cauza ca nu si-a deszapezit nici macar trotuarul din fata institutiei.

Nu a reactionat in niciun fel vizavi de ce i-am cerut. Eu nu revoc ceea ce i-am cerut. Nu este victima, eu cred ca nu a gestionat corect situatia. S-a miscat mai bine ADP, inainte de a face aceasta comunicare nu s-a miscat deloc”, a conchis Robu.

Exit mobile version