Opinia Timisoarei

Adio primavara timpurie! Cand vin ninsorile in Banat? Vezi prognoza meteo pana in 26 ianuarie!

TIMISOARA. Incep pregatirile pentru adevarata venire a iernii! Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada urmatoare. Astfel, in majoritatea regiunilor tarii sunt anuntate ninsori serioase.

In Banat doar ziua de 15 ianuarie mai aduce temperaturi peste 10 grade Celsius. De maine, mercurul din termometre va cobori. Insa nu pentru multa vreme, deoarece la inceputul saptamanii viitoare temperatura va mai creste usor, cu cel mult 4 grade.
Tendinta vremii pentru cea de a doua saptamana a intervalului pentru care meteorologii au emis prognoza este de racire usoara si treptata, pana la valori medii in jur de 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive in cea mai mare parte a intervalului. Exceptie vor face primele si ultimele zile, cand vor cobori sub pragul de inghet. Sanse mai mari de precipitatii vor fi asadar in 16 ianuarie si din nou incepand din data 19 ianuarie. Vor fi ploi in Banat, iar spre sfarsitul intervalului posibil, trecator, si lapovite si ninsori.

In alte regiuni insa, iarna isi va arata coltii. In Maramures si Moldova se asteapta lapovita si mai apoi ninsoare insotita de viscol in perioada urmatoare. Nu sunt excluse ninsorile nici in Muntenia si podisul Transilvaniei.

Exit mobile version