Opinia Timisoarei

Adio parcari sub geamurile blocurilor la Timisoara? Nicolae Robu: Mai bine sa le avem langa casa, decat in noroaie

TIMISOARA. Nu vom mai vedea masini sub geamurile blocurilor? Potrivit unui Ordin al Ministerului Sanatatii, parcarile pentru masini nu pot fi amenajate la mai putin de 5 metri de ferestrele blocurilor. Desi ordinul a fost aprobat de un ministru liberal, primarul Nicolae Robu, coleg de partid cu fostul sef al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, considera ca este… o aberatie.

Prevederea este mentionata in anexa Ordinului pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei. Acesta a fost aprobat de fostul ministru al Sanatatii, la 4 februarie, cu putin inainte de incheierea celui de-al doilea mandat al sau, scrie mediafax.ro.

Primarul Timisoarei nu vede cu ochi buni ordinul aprobat de Nicolaescu. Nici macar nu aflase de el pana sa nu il informam noi. Oricum, el crede ca e mai bine sa ne tinem autoturismele langa blocuri decat in noroaie. El propune sa alegem raul cel mai mic.

„Nu am vazut acest ordin. Nu stiu daca sunt prevazute sa se faca parcari la o asemenea distanta. Proiectantii stabilesc unde anume sa fie locurile de parcare, presupun ca ei au respectat toata legislatia in vigoare. Nu vreau sa fac comentarii ca nu cunosc. Pe de o parte, este de dorit sa fie locurile de parcare cat mai departe de case, de blocuri. Dar, pe de alta parte, ce este de preferat? Sa ne tinem masinile in noroaie la mai stiu eu ce distanta de locul in care locuim sau sa le avem mai aproape de casa, sa fie si la 4 metri de casa, spre exemplu. Eu cred ca intre doua rele alegem raul cel mai mic, care este sa avem locurile de parcare mai aproape”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Ramane de vazut ce se intampla cu ordinul aprobat de fostul ministru. Citeste ce mai prevede ordinul!

Exit mobile version