Opinia Timisoarei

Adio, masini inmatriculate in Bulgaria! Nu vom mai putea circula decat 90 de zile cu autoturismele inscrise in alte state

Va numarati printre cei care au evitat plata taxelor in Romania si ati preferat sa va inmatriculati masinile in Bulgaria? Ar trebui sa va puneti bani deoparte, pentru nu mai aveti voie sa circulati cu masini inscrise in alte state pe numele altor persoane.

Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, resedinta ori rezidenta normala in Romania vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 90 de zile de la data dobandirii titlului, dar nu mai mult de 90 de zile intr-un an calendaristic. Prevederea apare intr-un proiect de lege pentru modificarea OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Regula nu se aplica insa si autovehiculelor si remorcilor conduse de persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare. Oamenii legii vor cere insa si documente doveditoare al titlului cu care este detinut vehiculul, document care va avea nevoie si de traducere in limba romana, a unui traducator autorizat.

In 2009, din cele circa 10.200 de accidente grave inregistrate in Romania, 1.076 (10,5%) au fost produse cu implicarea autovehiculelor inmatriculate in alte state. in 2010, procentajul a crescut cu 11,4%.

Pe de alta parte, potrivit unor statistici mai vechi ale oficialilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in patru ani numarul accidentelor produse in Romania de autoturisme inmatriculate in Bulgaria a crescut de 15 ori, de la 204 in 2006 la 3.255 in 2010.

Exit mobile version