Opinia Timisoarei

Acuzatii grave la adresa Spitalului Judetean Timisoara: arhitecta Casei Poporului a murit din cauza unui microb luat in spital

Medicul legist care incearca sa desluseasca motivul mortii Ancai Petrescu, arhitecta Casei Poporului, declara ca aceasta a murit nu din cauza accidentului, ci a microbilor luati in timpul internarii la Timisoara si Bucuresti.

Anca Petrescu a suferit un grav accident de masina pe soseaua Timisoara-Lugoj, fiind transportata de urgenta la Spitalul Judetean din Timisoara, unde a fost si operata. Dupa o luna, e aa fost transferata la Bucuresti, dar starea ei s-a inrautatit si a murit.

Citeste si: A murit Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului! Era in coma de o luna dupa un grav accident rutier in Timis

Arhitecta Casei Poporului se afla internata la Spitalul Judetean Timisoara, dupa ce a fost ranita intr-un accident rutier

Potrivit doctorului Gheorghe Alexandrescu, legistul titular al cazului, lipsa grava de igiena de la spitalul Judetean Timisoara, unde arhitecta a fost operata si a stat internata aproape o luna, a determinat infectarea cu un microb periculos.

„Cand a ajuns, de la Timisoara in Bucuresti, sansele ei la viata erau reduse. Dupa accident, a fost taiata pe mijloc, pe median, pe la buric, si acolo s-a infectat cu pioceanicul asta care pute ingrozitor si care se raspandeste in tot corpul. (…) Practic, de la Timisoara la Bucuresti, unde a stat in terapie intensiva cam o luna, pacienta a venit o bomba cu puroi in ea.”, a spus dr. Alexandrescu pentru ziarul Ring.

„Aici, la Bucuresti, medicii au trebuit sa lase o deschidere fusiforma. Nu au mai putut sa inchida peretele, ca era infectat cu pioceanic”, a mai explicat legistul.

Acesta este de parere ca spitalul din Timisoara ar trebui sa intre in carantina: „Una peste alta, acolo, la Timisoara, spitalul in care a fost internata doamna Anca Petrescu trebuie sa intre in carantina sa-si curete germenii. Pentru ca Timisoara cam pe la toate spitalele, inclusiv la copii au avut astfel de probleme”.

Totusi, medicul a fost rezervat in a atribui intreaga vinovatie asupra spitalului timisorean, sustinand ca a existat un concurs de maimulti factori care au dus la decesul Ancai Petrescu.

Mai multe detalii in Ziarul Ring.

Iulius Juganaru, managerul Spitalului Judetean Timisoara: Pacienta Anca Petrescu a plecat de la Timisoara pe picioarele ei!

Managerul Spitalului Judetean Timisoara, Iulius Juganaru respinge acuzatiile aduse de medicul legist de la Bucuresti care a declarat ca arhitecta Palatului Parlamentului, Anca Petrescu a murit din cauza infectiilor luate din timpul internarii la Timisoara.

Pacienta a fost cu multiple traumatisme cand a ajuns la noi la spital, a fost salvata la Timisoara, apoi a fost transferata la cererea ei la Bucuresti, era consienta, intr-o stare foarte buna, a plecat pe picioarele ei. A stat internata cam o luna la Bucuresti. Infectiile sunt in toata lumea, dar acuzatiile sunt nefondate si nu cred ca asta e cauza mortii. Nu cred ca putem fi noi acuzati. A plecat pe picioarele ei la Bucuresti”, a declarat Iulius Juganaru.

Managerul Spitalului Judetean a mai spus ca fiica Ancai Petrescu l-a sunat pe medicul de la Timisoara care s-a ocupat de pacienta sa ii multumeasca pentru felul in care a tratat-o pe mama sa.

Dupa deces, fiica l-a sunat pe medicul curant de la Timisoara si i-a spus ca regreta ca a transferat-o la Bucuresti pe mama ei, ca aici, la Timisoara, a fost bine tratata si medicii de aici si-au facut traba si au pus-o pe picioare”, a mai spus directorul de la Judetean.

Juganaru  mai spune ca Spitalul Judetean nu poate fi acuzat de decesul pacientei care a fost tratata exceptional la Timisoara.

Spitalul Judetean Timisoara nu poate fi acuzat de decesul pacientei, a fost tratata exceptional, iar starea de sanatate la momentul transferului confirma acest lucru”, a mai spus Juganaru.

Exit mobile version