Opinia Timisoarei

Acuzat ca a luat de 7 ori spaga intr-o saptamana, intre 100 si 2000 de euro, medicul Marian Gaspar, trimis in judecata la Timisoara

TIMISOARA. Punct final in ancheta care il vizeaza pe medicul Marian Gaspar, fost sef de sectie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, care a fost prins in 2022, in timp ce lua mita de la pacienti.

CITESTE SI: Incepe amenajarea statiilor de alimentare pentru noile autobuze electrice de la Timisoara, pentru ca jumatate dintre ele sa nu mai zaca in depou, ci sa ajunga pe trasee 

Profesorul a fost prins dupa un flagrant organizat de politistii DGA si procurori.

Acum, anchetatorii au finalizat cercetarile si l-au trimis in judecata pe chirurgul Marian Gaspar.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului G.M., cercetat sub control judiciar pe cauțiune, pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită, faptă prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale).
În fapt, s-a reținut că inculpatul G.M., în perioada 19.09.2022-26.09.2022, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins indirect şi primit, fără drept, de la mai multe persoane, diferite sume de bani în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu, în calitate de medic primar şi şef secţie Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara„, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Fostul sef al Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara de la la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, Marian Gaspar, va fi judecat la Tribunalul Timis pentru luare de mita.

In septembrie 2022, medicul a fost prins in flagrant, in timp ce primea 1.000 de euro.

Ancheta a fost realizata de  procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, cu sprijinul ofiterilor D.G.A. Bucuresti si cei ai Serviciului Judetean Anticoruptie Arad.

UPDATE: Medicul Marian Gaspar a luat de 6 ori spaga intr-o saptamana de la pacienti si apartinatori, intre 100 si 2000 de euro. Anuntul procurorilor la Timisoara 

La momentul flagrantului, declaratia de avere a medicului Marian Gaspar arata ca acesta avea in proprietate o casa cu teren in localitatea Bazosu Nou, un Audi din 2016 si 170.000 de euro in cont. La capitolul venituri, medicul a declarat pentru anul 2021 o suma de 120.000 de lei din salariul de medic la Institutul de Boli Cardiovasculare si 120.000 de lei din postura de profesor universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara. Asta inseamna un venit mediu lunar de 4.000 de euro.

Profesorul Marian Gaspar activeaza acum in cadrul unei clinici private din Sibiu,

Exit mobile version