Opinia Timisoarei

Actiune fulger in Badea Cartan, la mormanul de gunoaie imputite in caldura. Politistii locali au amendat administratorul si societatea Piete a Primariei Timisoara

TIMISOARA. Un adevarat focar de infectie au gasit politistii locali in Piata Badea Cartan, unde au descins pentru un control fulger.

Agentii au descoperit un adevarat depozit de deseuri pentru care au stabilit ca responsabili sunt atat administratorul pietei, cat si societatea care administreaza locatia.

Primul, respectiv administratorul, a fost sanctionat cu 600 lei, conform HCL 334/2002, deoarece nu a asigurat curatenia la locul de precolectare a deseurilor care provin din piata. Societatea SC Piete SA a fost, de asemenea, sanctionata conform HCL 371/2007, actualizata, cu 2500 lei, deoarece nu si-a respectat obligatia de a asigura salubrizarea, igienizarea pietei administrate si a platoului aferent acesteia. Totodată, s-a dispus luarea masurilor de remediere imediata a situatiei„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Astfel de verificări vor fi facute permanent pentru a-i determina pe reprezentanții societatilor care ofera diverse servicii pentru populatie sa asigure atat celor care isi fac cumpararturile in zona, cat si comerciantilor, conditii civilizate.

UPDATE: Seful de la Piete anunta organizarea propriului serviciu de curatenie cu care face… economii

Dupa ce imaginile cu gunoaiele din Piata Badea Cartan au iscat vii reactii in spatiul public, seful de la SC Piete SA, din subordinea Primariei Timisoara, anunta pe Facebook ca societatea si-a pus la punct inca de ieri un aparat propriu de curatenie, format din angajati pe care ii pune la munca si economiseste bani.

Doresc să precizez că de la 1 Iulie ne-am organizat propriul Serviciu de Curățenie în cadrul PIEȚE S.A., cu angajați proprii, din dorința de a face lucrurile mai bine și cu bani mai puțini, realizând astfel o economie la societate.
Ca orice altă schimbare, este normal să creeze în primele zile unele disfuncționalități, mai ales că din raportările administratorilor de piață și a verificărilor în teren, în ultimele zile de activitate ale fostei societăți de curățenie, nu prea a mai existat activitate, rezultând astfel mari cantități de deșeuri. Problema la Badea Cârțan este una remediabilă într-un timp foarte scurt, astăzi fiind mobilizați mai mulți angajați la fața locului.
În plus, echipa de întreținere a PIEȚE S.A. realizează în același timp lucrări de închidere suplimentară a spațiului destinat depozitarii deșeurilor, astfel încât să limităm cazurile în care gunoi menajer din alte surse decât Piața Badea Cârțan, să fie aruncat clandestin la această locație„, precizeaza directorul interimar de la Piete Liviu Cocean.

Exit mobile version