Opinia Timisoarei

Actiune fulger a DGA la Timisoara! Mai multi politisti, saltati direct de la serviciu! Ce au facut? FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Operatiune a DGA Timisoara la Sectia 1, in aceasta dimineata! 6 politisti au fost ridicati direct de la serviciu si dusi la audieri la Parchet.
Cei 6, toti agenti, sunt acuzati ca ar fi luat spaga in mai multe randuri de la diversi timisoreni pe care i-au prins pe picior gresit in timpul patrularilor sau in trafic. Ca sa inchida ochii, acestia ar fi incasat diverse sume de bani de la soferi care au savarsit contraventii.

Despre asta au aflat ofiterii de la Directia Anticoruptie Timisoara, care i-au urmarit mai multa vreme. Acum vor da socoteala in fata procurorilor de la Parchetul Tribunalului Timis.

La iesirea din sectia de politie, agentii, imbracati in uniforme, au sustinut ca nu stiu pentru ce au mandate de aducere in fata procurorilor. Intrebati daca au luat spaga, cu totii au spus ca nu. Unii dintre agenti lucreaza in politie si de 20 de ani.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in perioada noiembrie – decembrie 2014 inculpatii, in calitate de lucratori de politie cu atributii in constatarea si sanctionarea contraventiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat ca au savarsit contraventii, in special la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sanctiunile prevazute de lege si pentru a nu lua masurile legale.

UPDATE: 5 dintre politistii ajunsi la audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis au fost retinuti pentru 24 de ore si au fost dusi in Arestul IPJ Timis. Maine, agentii de la Sectia 1 vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita. Cel de-al saselea politist e cercetat in libertate pentru complicitate la luare de mita.

 

Exit mobile version