Opinia Timisoarei

ACTA – prima batalie a fost castigata! Vezi decizia Curtii Europene de Justitie!

Curtea Europeana de justitie s-a pronuntat in privinta controversatului acord ACTA, prin care se doreste infiintarea unei politii a internetului. Hotararea judecatorilor din Luxemburg se aplica in toate tarile UE!


Nimeni nu poate sa urmareasca ce faci pe internet”, aceasta a fost decizia Curtii Europene de Justitie, care da astfel o lovitura controversatului acord ACTA, prin care se doreste infiintarea unei politii a internetului.

Decizia Curtii este perceputa ca o gura de oxigen de cei care se tem ca tratatul ACTA ii va obliga pe furnizorii de servicii on-line sa controleze traficul de pe internet.

Judecatorii europeni au spus foarte clar ca: „Administratorul unei retele sociale online nu poate fi constrans si instituie un sistem de filtrare general, care sa-i vizeze pe toti utilizatorii sai, pentru a preveni utilizarea ilicite a operelor muzicale si audiovizuale”.

Decizia Curtii Europene de Justitie are putere de lege la nivelul intregii Uniuni Europene.

Sute de mii se internauti, inclusiv cateva sute din Timisoara, au iesit, saptamana trecuta, in strada pentru a striga impotriva acestui acord.

Exit mobile version