Opinia Timisoarei

ACS Poli Timisoara primeste bani datorita unui consilier local din opozitie. Elena Wolf si-a tradat colegii de alianta

TIMISOARA. Soarta noii echipe de fotbal ACS Poli Timisoara a stat in mainile unei femei. Elena Wolf, consilier local al Uniunii Pentru Timis (PNTCD+FDGR), a votat pentru alocarea finantarii catre noua structura fotbalistica, tradandu-si astfel colegii de alianta care s-au opus.

La sedinta extraordinara de vineri in care Consiliul Local Timisoara a votat rectificarea bugetara s-a decis si alocarea de bani catre noua echipa a Timisoarei – ACS Poli.

Dupa ce Adrian Orza (UPT) s-a zbatut si a sustinut sus si tare ca ACS Poli Timisoara nu va insemna niciodata ce a insemnat Poli si Flavius Boncea (UPT) a incercat sa introduca un amendament prin care sa diminueze suma alocata fotbalului de la 4 milioane de lei pe an la 1 milion, Elena Wolf a ridicat mana si a votat „DA” pentru asocierea Consiliului Local in asociatia ACS Poli Timisoara. Daca votul ei era „NU„, proiectul ramanea blocat in sedinta si Poli nu mai primea niciun ban din bugetul local al Timisoarei.

Colegul de alianta Adrian Orza o acuza ca a batut palma cu Executivul Primariei, care i-a promis finantare pentru modernizarea Liceului Lenau, al carei directoare este Elena Wolf.

„Am inteles ca acum nu recunoaste, dar mie mi-a spus in banca, pentru ca stau langa dansa, si cum astazi n-a mers sistemul. Ea tot isi ascundea mana de mine ca sa nu vad ca voteaza pentru la unele proiecte la care in mod normal ar fi trebuit sa dea vot negativ. Am intrebat-o elegant, era jenata, mi-a spus ca nu au fost prinsi banii din proiectul european pentru Lenau, a avut o discutie cu Executivul si abia dupa aceea au fost prinsi banii. In schimbul acestei alocari, care oricum se facea, pentru ca este vorba despre fonduri europene, a votat cu DA”, a declarat Adrian Orza pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Consilierul local UPT crede ca Elena Wolf a cedat pentru liceul pe care il administreaza.

„Probabil ca a cedat si evident ca dansa, ca directoare a liceului Lenau, tine la acest liceu. Probabil ca ii era frica ca o sa se amane. Imi pare foarte rau ce s-a intamplat, e unul din lucrurile care arunca o lumina sinistra asupra politicii. Nu o sa discut despre tradare si ruptura de alianta. E un lucru fara precedent. Eu n-am practicat astfel de lucruri cu niciun consilier, desi am avut posibilitatea sa o fac. Dar probabil ca genul asta de politica este mai modern, ma declar neadaptat”, ne-a mai spus Orza.

Elena Wolf recunoaste ca a votat DA, insa sustine ca a facut-o pentru fotbalul timisorean. „DA, am votat sa dam bani la Poli, dar si pentru reducerea sumei, am fost oricum mai putin de acord acolo. Am votat DA si inainte de campania electorala pentru sustinerea echipei”, ne-a dezvaluit Wolf.

Cat despre acuzele facute de Adrian Orza, consilierul local Elena Wolf considera ca sunt simple presupuneri.

„Astea sunt prezumtiile domnului Orza. Eu stiu de ce am votat. Parca era administratie, nu politica. Varianta era sa mai stam inca un an fara vreo solutie cat de cat viabila. Din 2 rele sper ca l-am ales pe cel mai putin rau”, a conchis Elena Wolf.

Proiectul pentru alocarea a 4 milioane de lei echipei ACS Poli Timisoara a trecut cu 14 voturi, cel decisiv apartinandu-i Elenei Wolf. 6 dintre consilierii locali au lipsit de la sedinta extraordinara de vineri, fiind plecati, cel mai probabil, in concedii in strainatate.

CITESTE SI: ACS Poli Timisoara primeste 4 milioane de lei, anual, din bugetul Timisoarei, a decis Consiliul Local

Exit mobile version