Opinia Timisoarei

ACS Poli incepe cu victorie actualul sezon al Ligii a II-a. Timisorenii au castigat cu 2-0 contra Mioveniului

Trupa lui Alexa s-a impus la Pitesti in primul joc din aceasta stagiune . Banatenii au castigat cu 2-0 contra Mioveniului.
 Primul gol a venit repede pentru ACS Poli. Belu a inscris cu capul din sase metri in minutul 11, dupa o lovitura libera executata de Lazar. Replica elevilor lui Claudiu Niculescu nu s-a lasat mult asteptata, insa Pap a fost pe faza si a scos de sub bara mingea trimisa de Dragalin, pentru ca apoi goalkeeperul timisorenilor sa respinga si sutul lui Nila din 8 m(18′). Tot Pap s-a opus si in minutul 32 cand Calvin a trimis cu capul din centrul careului.
Inregimentat de ACS Poli pe ultima suta de metri inainte de startul sezonului, Ovidiu Popescu nu a nimerit spatiul portii in minutul 37, cand a sutat din 20 de metri, iar Kneeshaw nu a reusit sa-l pacaleasca pe portarul gazdelor in prelungirile primei reprize, cand a cautat coltul scurt la cornerul batut de Carlos Eduardo, astfel ca prima parte a jocului s-a incheiat cu avantajul minim al timisorenilor.
Cei de la Mioveni ar fi putut egala in debutul reprizei secunde, dar Nila nu a ajuns la o mingea centrata perfect in careul mic(55′), iar Pap a respins suturile din afara careului ale lui Biceanu si Mazilu.
Alexa l-a aruncat in lupta pe Barbut in locul lui Carlos Eduardo(62′), iar schimbarea s-a dovedit a fi un inspirata pentru ca in minutul 70, mijlocasul a reusit sa inscrie pe contraatac, dupa o actiune personala.
Tot in urma unui contaatac, initiat de aceasta data de Popovici, ACS Poli ar fi putut face 3-0, dar sutul lui Kneeshaw a trecut putin pe langa poarta (81′).
In minutul 83 pentru gruparea banateana a intrat si Vlad Dragomir, juniorul timisorenilor consemnad astfel debutul oficial la ACS Poli  la nici 16 ani.
Trupa lui Alexa a ramas insa in zece  din minutul 86, dupa ce Belu a fost eliminat pentru al doilea cartonas galben. Chiar si asa timisorenii au mai bifat o ocazie importanta de gol, prin Popovici, insa portarul gazdelor a respins sutul din cinci metri al timisoreanului.
Inainte de final, Pap a mai bifat o interventie buna, reusind sa retina o minge expediata sub bara de Rauta (90+2′)
ACS Poli s-a impus asadar cu 2-0 in fata celor de le CS Mioveni si incepe perfect actuala editie de campionat.
Victoria de la Pitesti a adus insa si doua pierderi pentru banateni, pe langa Belu, care va fi suspendat  pentru cartonasul rosu primit, Alexa l-a pierdut si pe Poparadu. Mijlocasul a suferit o lovitura puternica la nas pe finalul jocului si a fost transportat la spital, iar dupa primele estimari se pare ca jucatorul timisorean va trebui sa stea pe margine cateva saptamani.

ACS Poli: Pap – Belu, Scutaru, Canu, Neagu – Popescu, Lazar(Dragomir,83′) – Kneeshaw, Poparadu, Carlos Eduardo(Barbut, 62′) – Stavric(Popovici, 77′).

Exit mobile version