Opinia Timisoarei

Accident in gara! Calatori raniti in trenul Timisoara – Oradea, chiar la plecarea din statie, in vestul tarii

6 calatori dintr-un tren care urma sa plece din Gara Arad au fost raniti, duminica, dupa ce locomotiva care s-a cuplat la vagoane a venit cu viteza mare si a izbit puternic garnitura, patru dintre raniti fiind dusi la spital.

Accidentul a avut loc in Gara Arad, unde se forma o garnitura pentru a pleca spre Oradea. Este vorba de trenul Timisoara – Oradea. La Arad trebuia schimbata locomotiva, deoarece de la Timisoara la Arad linia e electrificata, iar de la Arad la Oradea nu si astfel mai departe era necesara o locomovita Diesel.

Conform unor martori, locomotiva a avut viteza prea mare si a lovit puternic vagoanele la cuplare, iar mai multi calatori aflati in tren au cazut si s-au lovit.

Un echipaj de descarcerare al pompierilor a intervenit pentru a taia un gard din gara, astfel incât medicii sa aiba acces cu targile la peronul liniei 7, unde a avut loc accidentul.

Patru pasageri, intre care un baiat de 14 ani si o fata de 17 ani, au fost preluati de SMURD si transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad.

Ranitii sunt in afara oricarui pericol. Acestia au suferit traumatisme craniene usoare si contuzii la gambe sau torace.

Politia Transporturi Feroviare a inceput o ancheta, mecanicii de locomotiva si alti angajati urmând sa fie audiati.

sursa foto: arq.ro

Exit mobile version