Opinia Timisoarei

Abuzurile politistilor intr-o Timisoara complet blocata de cautarile dupa un detinut evadat. Sofer amendat ca i-a… ‘ofensat’ pe agenti

TIMISOARA. Blocaje pe toate iesirile din Timisoara, dupa ce politistii au organizat filtre pe sosele in cautarea unui detinut evadat vineri la orele pranzului.

CITESTE SI: Detinut evadat in Timisoara. Daca il vezi, suna la 112! E cautat de politistii si jandarmii din doua judete 

Soferii s-au trezit stand in cozi si peste o ora – o ora si jumatate ca sa ajunga in comunele din jurul Timisoarei. Agentii verifica fiecare masina si cer conducatorilor auto sa deschida portbagajele, controleaza documente si pun intrebari.

Politistii il cauta pe detinutul Ion Murariu, de 41 de ani, condamnat definitiv la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru furt calificat. Avea parte de regim semideschis si a parasit un punct de lucru din Timisoara, unde muncea impreuna cu alti puscariasi.

Pentru capturarea detinutului au fost organizate filtre pe strazi si sosele, a fost alarmat personalul inchisorii si au fost trimise in teren echipe de cautare formate din angajati ai Penitenciarului Arad, unde isi ispasea pedeapsa. Au fost alertati totodata politistii si jandarmii din Timis si Arad, precum si politistii de frontiera.

In vreme ce timisorenii aflati la volan sunt cu nervii intinsi la maxim, fiind vorba de vineri dupa-amiaza, politistii care fac verificari se simt lezati cand li se vorbeste de operativitate ori se face vreo remarca ce nu le cade bine, dupa atatea demonstratii in care si-au dat masura incompetentei in ultima luna, unii dintre ei.
Ba chiar au vreme sa ‘pedepseasca opinii’.

Un sofer a fost amendat de politistii aflati intr-un filtru spre Utvin pentru ca acestia s-au simtit… ofensati.

Tovarasii militieni erau probabil ofuscati, am stat o ora si ceva, pe strada Polona, la iesirea spre Utvin. In timpul asta am pierdut o caruta de bani, ca nu am reusit sa trimit un mail la un hipermarket si am ramas cu buza umflata, eu avand o firma de distributie de produse.

Cand am ajuns acolo (in filtru, n.r), la control, am spus doar ca gardienii care erau acolo, daca erau in stare sa il pazeasca, nu se ajungea aici. Domnul politist m-a luat deoparte si mi-a spus ca ma amendeaza. Am intrebat pentru ce e amenda, la ce lege, si a zis ca nu e legea rutiera, este o ofensa adusa organelor pe politie. Asta pentru ca mi-am dat cu parerea ca n-a fost pazit puscariasul. Am primit amenda de 200 de lei„, a povestit pentru opiniatimisoarei.ro soferul sanctionat.

Omul spune ca va contesta amenda pentru ca o socoteste un abuz.

Eu voi contesta amenda si vreau sa vedem ce spune un judecator. Care este ofensa adusa? Nu a fost vorba de injurii, insulte…„, a precizat conducatorul auto.

Va reamintim, in momentul disparitiei, puscariasul Ion Murariu era imbracat cu un tricou albastru, o bluza neagra, pantaloni gri-verzui, purta o sapca neagra si avea un rucsac negru inscriptionat cu litera ‘M’. Murariu este tuns ‘capac’.

Fuga de la locul de munca din afara penitenciarului e asimilata evadarii si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Distribuie si tu pentru ca informatia sa ajunga sub ochii cat mai multor oameni, ca sa ajutam la prinderea fugarului!

Sursa foto: Facebook/ Info Trafic jud. Timis

Exit mobile version