Opinia Timisoarei

Abonamentele Timpark se pot cumpara din 21 martie, la Timisoara. Pentru parcarile de cartier, dintre blocuri, trebuie mers fizic la ghiseu

TIMISOARA. Cu exceptia Zonei 0 (Zona Verde), plata pentru parcare in Timisoara ramane suspendata pana la intrarea în vigoare a noului regulament din data de 31 martie.

CITESTE SI: Ce facem in caz de atac nuclear. De ce primele 15 minute de dupa explozie sunt vitale, unde cautam adapost si ce trebuie sa contina kitul de supravietuire

Tarifele aplicabile pentru Zona 0  sunt aceleasi ca pana in acest moment, respectiv:

3,00 lei/ora tarif Apel Bip și Card Bancar
0,75 euro/oră tarif SMS

Acestea sunt valabile de luni pana vineri, in intervalul orar 08.00-17.00. In weekend si de sarbatorile legale este gratuit.

Abonamentele vor putea fi cumparate incepand cu 21 martie, de la sediul TimPark sau online. Cei care vor sa ia abonamente rezidentiale, pentru parcarile amenajate intre blocuri, vor trebui sa mearga fizic la ghiseu, unde se vor verifica documente. Primaria nu ofera deocamdata prea multe informatii, urmand sa revina cu date in zilele urmatoare.

Pentru achizitionarea de abonamente rezidentiale, va fi necesara deplasarea la sediul TimPark pentru verificarea documentelor aferente. Vom reveni cu mai multe informatii pe parcursul acestei luni„, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Va reamintim, infiintarea si functionalizarea Serviciului de Administrare a Parcarilor Publice a adus o majorare a tarifelor de parcare la Timisoara, dar si modificarea zonelor in care se aplica taxarea.

Parcari mai scumpe, plata cu ora in centru si abonamente pentru riverani

Sistemul Timpark este reorganizat, iar autoritatile au modificat atat tarifele, cat si modul si zonele in care se va face taxarea.

Astfel, de la 1 aprilie, cei care vor sa isi lase masinile in Zona Verde a orasului vor plati un tarif crescator, de la 4 lei, in prima ora, pana la 7 lei, incepand cu a patra ora, iar inregistrarea se va face cu ajutorul telefonului mobil, prin sms, cu voucher sau card bancar.

Pe de alta parte, vor intra in vigoare si abonamentele rezidentiale, pentru locurile de parcare din cartier, dintre blocuri, care, la randul lor, sunt impartite pe 3 categorii si costa intre 70 si 110 lei pe an.

Insa, cei care isi vor achizitiona acest tip de abonament, in baza documentelor de domiciliu, nu au siguranta ca vor gasi un loc de parcare in fara blocului, atunci cand ajung acasa.

 

In cazul abonamentelor, pot beneficia de o reducere la jumatate mai multe categorii de pensionari, cu venituri reduse. De asemenea, persoanele cu handicap sau cele cu vehicule electrice vor beneficia de gratuitate. In cadrul sedintei de plen desfasurata marti seara, alesii locali au decis ca si cei care doneaza sange sa beneficieze de gratuitate la parcare pe o perioada de 30 de zile.

Tot odata cu intrarea in vigoare a noului Regulament de parcare, abonamentele care acopera trei zone de parcare – rosie, galbena si albastra, se scumpesc considerabil si vor ajunge pana la aproape 700 de lei pentru un an.

Cand ti se blocheaza rotile?

In continuare, la 3 abateri de la regulament, angajatii structurii care va gestiona parcarile vor putea bloca rotile masinilor, iar pentru recuperarea autoturismelor vor trebui achitate taxe de penalizare si de deblocare.

Amenda pentru nerespectarea regulamentului va fi de 180 de lei, insa ea se reduce la jumatate (90 de lei), daca este achitata in 15 zile.

In continuare, institutiile, bancile, firmele si spitalele isi pot inchiria locuri din sistemul Timpark, in limita a 30% din spatiile de parcare din zona respectiva. Pretul inchirierii pe o zi este calculat in functie de tariful aplicat zonei respective inmultit cu 12. Locul inchiriat trebuie marcat cu borne metalice, pe cheltuiala chiriasului, prin firma care va gestiona sistemul de parcare din oras.

In total, conform noului regulament, in cele 4 zone tarifare ale Timisoarei, sunt cuprinse 206 strazi prevazute cu 19.455 de locuri de parcare.

Iata mai jos impartirea pe zone tarifare a strazilor cuprinse in noul Regulament de parcare Timpark!

Exit mobile version