Opinia Timisoarei

Abia se tinea pe picioare, dar s-a urcat la volanul unei autoutilitare. Cum a reusit s-o conduca mut de beat?

TIMIS. Mort de beat! Asa a incercat sa conduca un barbat de 49 de ani o autoutilitara in Faget, pana cand a fost oprit de politisti si pus sa sufle in alcooltest. Avea 1,13 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Oamenilor legii li s-a parut suspect soferul care conducea autoutilitara, asa ca l-au tras pe dreapta. Cum mirosea rau a alcool, l-au pus sa sufle in aparatul etilotest. Barbatul a fost dus imediat la spital pentru recoltarea de probe biologice. Politistii au fost nevoiti sa-i deschida dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Oamenii legii fac apel la conducatorii auto sa nu mai urce beti la volan.

„Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor. Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Exit mobile version