Opinia Timisoarei

Abia in toamna ar putea incepe lucrarile. Primaria Timisoara cedeaza terenul pentru amenajarea intersectiei dintre Drumul Boilor si Centura Sud, dar urmeaza o hotarare de Guvern si o noua licitatie

TIMISOARA. Dupa ce in ianuarie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunta ca a fost in sfarsit deblocata situatia intersectiei dintre Drumul Boilor si viitoarea Centura Sud, iata ca acum Primaria Timisoara se pregateste sa cedeze terenul necesar amenajarii.

Un proiect de hotarare privid trecerea a doua parcele din domeniul public al municipiului Timisoara in cel al ministerului Transporturilor va fi supus aprobarii Consiliului Local.

La inceputul anului a fost incheiat un protocol prin care Primaria se angajeaza ca se ocupa de relocarea de utilitati, iar CNAIR acopera costurile cu amenajarea conexiunii.

Odata preluat terenul si realizate utilitatile, antreprenorul care construieste Varianta Ocolitoare Sud nu va putea incepe imediat lucrarile pentru realizarea intersectiei dintre cele doua drumuri. Aceasta, intrucat mai sunt niste pasi importanti de urmat, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Trebuie finalizata documentatia cadastrala pentru exproprieri suplimentare necesare amenajarii intersectiei, in vederea emiterii unei Hotarari de Guvern in acest sens.
De asemenea, trebuie finalizat proiectul tehnic pentru scoaterea la licitatie a noii constructii, cu finantare de la bugetul de stat, fiind vorba de un nou contract pentru amenajarea intersectiei dintre Varianta de Ocolire Timisoara Sud si drumul de legatura dintre Calea Mosnitei si Drumul Boilor
„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Alina Sabou, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Daca nu vor exista piedici, in cel mai bun caz, abia in toamna ar putea porni pregatirile de santier pentru aceasta intersectie cu Centura Sud.

Cat priveste lucrarile pe lungimea Drumului Boilor realizate de Primaria Timisoara, desi in iarna reprezentantii municipalitatii spuneau ca mai sunt doar scurte portiuni pe care trebuie asternut asfaltul, procedura care ar fi trebuit sa dureze doua saptamani, in martie, aceiasi reprezentanti ai Primariei Timisoara precizau ca, fara vreo interventie in zona intersectiei cu Calea Mosnitei, mai au de lucru doua luni. In acest moment, in zilele ploioasa, pe Drumul Boilor se pot aventura in siguranta doar soferii cu masini mai inalte.

Va reamintim, amenajarea de la Drumul Boilor a demarat in iulie 2019 si costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Lucrarea este executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei.

Proiectul cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi, a trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, zone verzi, construirea de podete peste canalele de desecare/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, iluminat public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalului tehnic pentru cabluri.

Amenajarea Drumului Boilor, inceputa in iulie 2019 si intarziata de tot felul de neajunsuri cauzate de mutarea unor stalpi de curent ai ENEL, dar si de exproprieri si aceasta intersectie, s-a blocat.

Cu o lungime de nici 2 km, Drumul Comunal 149, mai cunoscut drept Drumul Boilor, asigura legatura intre Timisoara si Mosnita, venind din cartierul Plopi.

Exit mobile version