Opinia Timisoarei

Ajunge la Timisoara si cel de-al treilea tramvai nou facut de turcii de la Bozankaya

TIMISOARA. O a treia garnitura din lotul de 21 comandate la firma Bozankaya din Turcia ajunge la destinatie. Este vorba despre cel de-al treilea tramvai, care urmeaza sa ajunga in depozitul STPT vineri noapte.

„Azi noapte transportul agabaritic a ajuns la intre Timisoara si Remetea. Deseara, vineri,  dupa ora 22.00, va pleca de acolo si in jur de ora 22.30 vom intra in oras si il descarcam la Muzeu, in Piata Badea Cartan, iar apoi va pleca pe roti catre depoul din zona Dambovita. Va urma apoi un proces de predare-primire intre Primaria Timisoaa si Societatea de Transport Public”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Patriciu Ruset, directorul STPT.

In 10 decembrie, municipalitatea a semnat comanda pentru toate garniturile din lotul de 21 de mijloace de transport pentru care au fost obtinuti bani europeni inca din 2019.

Primul tramvai ajuns la Timisoara in cadrul proiectului „Innoirea flotei de tramvaie” a fost deja pus in circulatie, pe linia 1, dupa ce a facut cursa inaugurala in 15 decembrie.

Cel de-al doilea tramvai a fost transportat tot pe trailer si a ajuns direct pe Take Ionescu, la Muzeul STPT Corneliu Miklosi, unde a fost pentru a fi prezentat oficial, iar acum sunt in desfasurare procedurile standard de verificare si testare.

„Cat de curand va iesi in circulatie si cel de-al doilea tramvai Bozankaya pe care l-am primit. Mai sunt cateva documente de finalizat iar apoi va putea circula”, a adaugat Patriciu Ruset.

Termenul limita de livrare pentru toate tramvaiele noi de catre firma Bozankaya este octombrie 2023, iar, potrivit autoritatilor, ar trebui ca in fiecare luna sa ajunga la Timisoara cate doua tramvaie.

Fiecare mijloc de transport costa 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime si o capacitate de 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune.

Exit mobile version