Opinia Timisoarei

A venit cu bicicleta tocmai din Hunedoara sa se vaccineze la Timisoara. Oameni infectati cu COVID, care au fost la un pas de moarte in ATI, au ajuns la Maratonul Vaccinarii. Ies la iveala povesti impresionante

TIMISOARA. Mii de oameni vaccinati si povesti impresionante ramase dupa cele trei zile de Maraton al imunizarii organizat la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

CITESTE SI: In aplauze s-a incheiat Maratonul Vaccinarii de la Timisoara. ‘Am scurtat pandemia si speram ca acest eveniment sa determine un fenomen de bulgare de zapada la nivelul intregii tari’. Dezvaluirile medicilor dupa actiunea de 64 de ore in care au fost imunizati 6.722 de oameni. Video 

Oameni care au trecut prin boala sau pur si simplu au vrut sa se vaccineze cat mai repede posibil si au venit de la sute de kilometri departare i-au facut pe medici, asistenti sau infirmieri sa uite de oboseala.

Printre cei care i-au uimit pe doctori s-a aflat un barbat care a venit de la aproape 200 de kilometri, pe bicicleta, sa isi faca vaccinul.

Un domn in jur de vreo 60 de ani, foarte fit, a venit cu bicicleta de la Calan pana aici si s-a intors inapoi. Am avut oameni care au venit noaptea pe la ora 2.00. Vineri noapte a venit un domn din Cluj care a spus ca vrea sa se vaccineze la Timisoara. Sunt convins ca ar fi putut gasi un loc si la Cluj„, a declarat medicul Dorel Sandesc, vicepresedintele Societatii de ATI din Romania.

Nu a fost singurul moment emotionant pentru medicii timisoreni. Printre cei veniti la imunizare la Maratonul Vaccinarii s-au aflat si fosti pacienti din sectia ATI de la Spitalul Judetean, care au fost infectati cu coronavirus si au facut forme grave ale bolii.

Sase pacienti care au facut forme foarte grave, unii cu 90% afectare pulmonara, si care au supravietuit in sectia ATI a Spitalului Judetean Timisoara au venit si s-au vaccinat„, a completat medicul Sandesc.

Va reamintim, Maratonul Vaccinarii de la Timisoara a inceput vineri la ora 16.00 si s-a incheiat luni dimineata la ora 8.00. In timpul evenimentului de 64 de ore au fost vaccinati 6722 de oameni.

Cele mai multe persoane s-au imunizat in timpul zilei de sambata. Printre cei care au ales sa se vaccineze in cele 3 zile se numara cunoscutul caricaturist Stefan Popa Popa’s, membrii trupei rock Cargo, cantareata de muzica de petrecere Stana Izbasa, dar si motociclistii de la Timisoara Bikers. Pana acum nici unul dintre cei imunizati nu a raportat vreun efect advers major.

Organizatorii evenimentului, membrii Asociatiei pentru ATI Aurel Mogosanu, spun ca Maratonul Vaccinarii reprezinta cel mai important proiect al lumii medicale din Timisoara, care a reusit sa mobilizeze peste 400 de medici, asistente medicale de la toate spitalele din oras dar si studenti de la Universitatea de Medicina. Acestia au asigurat personalul necesar functionarii non stop a centrului, de vineri si pana luni dimineata.

Medicii mai spun ca succesul Maratonului Vaccinarii a fost dat si de faptul ca doritorii au putut sa se vaccineze fara programare, doar cu buletinul.

Peste 21 de zile urmeaza rapelul care va avea loc la Sala Olimpia din Timisoara, tot printr-un maraton.

Un Maraton al Vaccinarii, pe reteta de la Timisoara, va fi organizat si la Bucuresti in 7, 8 si 9 mai.

Exit mobile version