Opinia Timisoarei

A treia noapte in frig pentru timisorenii racordati la Colterm. Caldura promisa de Dominic Fritz n-a venit. S-au incalzit caloriferele in spitale

TIMISOARA. Caloriferele au ramas reci in casele celor peste 50.000 de familii de timisoreni racordati la Colterm si noaptea trecuta, in ciuda promisiunilor facute de primarul Dominic Fritz.

Singurele care au primit caldura au fost spitalele. La Judetean s-a furnizat si caldura si apa calda. La Maternitatea Bega s-au incalzit caloriferele, insa apa calda inca este… calaie. La Spitalul Municipal s-au dezmortit caloriferele, dar apa calda e inca asteptata. La fel si la Spitalul de Copii.

Edilul anuntase joi dupa-amiaza ca s-a iscalit contractul cu un nou furnizor de gaz catre compania de termoficare. Insa doar pentru 3 zile, pana luni dimineata la ora 7.00.

CITESTE SI: S-a semnat contractul cu un furnizor de gaz pentru Timisoara pe 3 zile, cu posibilitate de prelungire. Se vor incalzi caloriferele in cateva ore 

Edilul dadea asigurari la acel moment ca se va intoarce caldura in locuinte, insa aceasta va fi livrata cu portia, in functie de temperaturile de afara, in vreme ce spitalele vor beneficia de agent termic in flux continuu.

Cititorii opiniatimisoarei.ro din toate cartierele orasului ne-au transmis ca nu au avut caldura si nici apa calda peste noapte si nici in aceasta dimineata.

Un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat și Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simți în calorifere. ..
Din păcate asta este doar o soluție temporară. Noul furnizor a acceptat să semneze acest contract doar până luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitată sistemul va funcționa doar la un nivel minim”, declara joi primarul Dominic Fritz.

Nivelul minim despre care vorbea edilul s-a dovedit, in fapt, egal cu zero, intrucat timisorenii si-au petrecut inca o noapte in frig, cu caloriferele bocna, fiind pornita doar reteaua primara.

UPDATEColterm: De joi seara a reinceput furnizarea agentului termic, insa cu intarziere. In cursul zilei de vineri toti timisorenii vor avea caldura si apa calda

Dominic Fritz a plecat la Bucuresti pentru o serie de intalniri la nivel guvernamental in incercarea de a gasi o solutie pentru Colterm macar pe termen mediu.

CITESTE SI: Ce se intampla de luni incolo cu caldura in Timisoara? Primarul Dominic Fritz nu are niciun raspuns: Suntem in aceeasi situatie ca atunci cand s-a retras E.On-ul

Exit mobile version