Opinia Timisoarei

A trecut si vara, iar trotuarele din jurul Catedralei tot neterminate. Viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau: Acum alegem modelul de pavaj din piatra

TIMISOARA. S-a inceput cu mai bine de un an in urma refacerea lor, insa lucrarile au ramas la nivel de beton turnat. Trotuarele din fata Catedralei Mitropolitane stau la acest nivel de aproape un an.

CITESTE SI:  Dominic Fritz in campanie electorala vs Dominic Fritz primar. Inainte, impozitele erau marite din incompetenta si disperare, acum e pentru binele timisorenilor

In primavara, primarul Dominic Fritz vorbea despre trotuarele din jurul Catedralei la INTERVIURILE TIMISOAREI cand anunta ca in scurt timp se vor finaliza , din moment ce solutia pentru terminarea lucrarilor in aceasta zona fusese deja gasita si acceptata atat de Primarie, cat si de Mitropolie si de Directia de Cultura.

A fost inceput un proiect care, de fapt, este ilegal. O buna parte de acolo nici nu este proprietatea primariei si nici nu poate sa investeasca pe acest teren, pentru ca este terenul Mitropoliei. Am purtat discutii cu Mitropolia si am gasit o solutie sa finalizam aceste lucrari si legal, si comun, si cu o solutie care este agreata si de Directia de Cultura, care trebuie sa dea avizul, pentru ca este in zona de monumente. In urmatoarele luni trebuie sa finalizam”, spunea in luna mai Dominic Fritz in emisiunea INTERVIURILE TIMISOAREI.

Si a trecut si vara… Betonul este la locul lui, pe unde a fost turnat, cabluri inca mai ies pe ici pe colo din pamant pe marginea unor alei, iar peste o gura de canal au fost puse cateva scanduri care deja s-au rupt, iar daca nu esti atent risti sa te impiedici sau sa te infigi cu roata bicicletei in ea.

Viceprimarul Ruben Latcau vine sa lamureasca situatia. S-a ajuns la… alegerea modelului de pavaj ce va fi montat in vecinatatea catedralei Mitropolitane.

In momentul asta se alege modelul de piatra. In acest moment se alege modelul de piatra exact, se face comanda. Situatia este, practic, pe ultima suta de metri„, spune viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

Pana la reabilitarea completa a trotuarului din fata Catedralei si partial pe cele doua zone laterale, ramanem cu modelul de trotuar sotron amplasat catre podurile care duc spre zonele Maria, respectiv Mihai Viteazul. Acestora pare sa le fi pus gand rau noul arhitect sef al orasului, Gabriel Almajan. In prima sa aparitie publica de la „castigarea concursului” pentru functie a afirmat ca „trotuarele creeaza un deranj optic major” si a precizat ca, atunci cand vor fi bani, ele ar putea fi inlocuite.

Exit mobile version