Opinia Timisoarei

A sosit ziua cea mare! Pasajul subteran de la Michelangelo din Timisoara SE DESCHIDE!

TIMISOARA. Dupa trei ani de lucrari si sapaturi, astazi a sosit ziua cea mare in care pasajul subteran de la Michelangelor se va deschide.

Acesta este, dealtfel, cadoul pe care primarul Timisoarei Nicolae Robu, il face timisorenilor, de ziua sa (Primarul Nicolae Robu implineste astazi varsta de 60 de ani).

Prima masina, cea condusa chiar de edil, va patrunde in pasaj in jurul orei 19.00, iar apoi se va deschide, oficial, circulatia pentru toti soferii.

Pasajul subteran leaga bulevardul Vasile Parvan de bulevardul Corneliu Coposu.

UPDATE:  Verde pe sub pasajul Michelangelo din Timisoara, pe muzica! S-a DESCHIS traficul! Ce spune primul sofer care a trecut pe acolo? FOTO!

***

Initial, pasajul auto subteran de la Michelangelo ar fi trebuit sa fie gata in 29 septembrie, insa termenul final al lucrarilor a fost prelungit din pricina vremii ploioase de anul trecut.

Valoarea totala a lucrarilor este de 50 milioane de lei, mare parte din bani provenind de la Uniunea Europeana. Autoritatile locale sustin insa ca a fost nevoie de lucrari suplimentare, in valoare de peste 100.000 de euro, lucrari considerate „imprevizibile si strict necesare”. Pe contractul de atribuire a acestora scrie ca este vorba despre „lucrari etansare radier”.

Intersectia de la Michelangelo a fost inchisa inca din luna iunie a anului trecut si a fost redeschisa la inceputul verii pentru traficul auto dinspre centrul orasului catre Spitalul Judetean. Tot anul trecut, de Craciun, au fost redeschise circulatiei si bretelele de pe langa pasaj. Lucrarile au fost oprite in iarna si au fost reluate abia la sfarsitul lunii aprilie.

Exit mobile version