Opinia Timisoarei

A pornit spre Timisoara primul tramvai galben de la Bozankaya. Ajunge in depoul STPT in cel mult 9 zile. Foto

TIMISOARA. A iesit pe poarta fabricii primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya pentru Timisoara. Garnitura a fost pusa pe trailer marti dimineata, iar in cursul serii si-a inceput drumul spre Romania.

CITESTE SI: Incep demolarile in Pietele Doina si 700 din Timisoara. Se va asfalta, se schimba acoperisurile si mesele. Nici vorba, deocamdata, de proiect de regenerare urbana si sala de spectacole, anuntate de administratia Fritz  

Tramvaiul ar urma sa ajunga la Timisoara in cel mult 9 zile, timp in care doi soferi vor conduce alternativ trailerul si vor mai avea loc opriri doar atunci cand transportul va avea nevoie de escorta din partea politiei sau la controalele vamale.

Tramvaiul galben care a plecat marti seara din Turcia spre Timisoara este primul dintr-un lot de 17 garnituri care urmeaza sa ajunga in orasul nostru pana la finalul acestui an, si care se adauga celor 23 violet, deja cumparate si intrate in zestrea STPT.

Pe masura ce vor sosi la Timisoara, noile tramvaie Bozankaya nu vor mai avea nevoie decat de o simpla testare, iar apoi vor putea fi puse direct in circulatie, intrucat sunt exact ca cele aflate deja in functiune pe trasee din oras, care au fost omologate.

Mijloacele de transport pot functiona autonom, pe baza bateriei, fara a fi conectate la reteaua electrica, pe o distanta de pana la 70 de kilometri.

Valoarea totala a achizitiei este de aproximativ 33 milioane de euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

Garniturile galbene fac parte din extensia contractului incheiat de vechea administratie, dupa ce s-a asigurat finantarea cu fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Exit mobile version