Opinia Timisoarei

A-nceput ‘masacrul’ copacilor in Piata Libertatii din Timisoara. Nicolae Robu: Unii arbori sunt iesiti din durata de viata. FOTO!

TIMISOARA. Incet incet, Piata Libertatii se goleste pentru ca muncitorii care se ocupa de reabilitarea zonei Cetate sa poata incepe sapaturile. In aceasta saptamana a pornit si operatiunea de taiere a copacilor. Timisorenii sunt revoltati deja, mai ales ca in ultima perioada, in mai multe zone din oras, muncitorii au inceput un adevarat masacru ecologic, se plang oamenii.

Primarul anuntase deja ca mai multi arbori din Piata Libertatii vor fi taiati. Dadea insa si asigurari ca vor fi plantati altii in locul acestora.

„Piata Libertatii va arata cu totul altfel decat arata acum, in jurul monumentului pavajul va lasa sa se intrevada niste cercuri concentrice, asa este gandit. Vor fi si arbori in piata, dar nu foarte multi, in orice caz”, a dezvaluit primarul la sfarsitul lunii octombrie, cand a fost predat amplasamentul firmei care se ocupa de reabilitarea zonei Cetate. Intrebat de ce taiem copacii, Robu a raspuns ca… asa a fost gandit proiectul.

CITESTE SI: Scandal in zona Soarelui! Primaria Timisoara continua ‘masacrul ecologic’ si taie copaci sanatosi sa faca locuri de parcare. La ordinul lui Robu, spun timisorenii

„Nu taiem, asa a fost gandit proiectul, vor fi si unii copaci care vor fi taiati, acum noi trebuie sa ne uitam, ca ne place sa ne comparam cu lumea pe care o admiram, trebuie sa ne uitam cum arata piatetele in orasele demne de toata admiratia si pentru care noi avem chiar un adevarat cult. Nu sunt verzi, verzi sunt alaturi, acolo se scot in evidenta cladirile. Noi nu trebuie sa o luam razna”, completa Nicolae Robu. Tot atunci, edilul spunea ca noi nu suntem supusi ciorilor si pomilor.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, in total, in Piata Libertatii erau 58 de copaci. Din acestia 16 au fost trecuti pe lista de taiere, dupa ce au fost studiati de specialisti, care au apreciat ca sunt uscati si trebuie indepartati din Piata. Deja au fost doborati 8 pomi.

CITESTE SI: Nicolae Robu: Noi nu trebuie sa o luam razna! Nu putem fi subordonati nici pomilor, nici cainilor, nici ciorilor

Timisorenii sunt din ce in ce mai revoltati si vor sa protesteze. Adina Murgila, reprezentant al Asociatiei Liga Banateana, ii cere public explicatii primarului, joi, la sedinta ordinara a Consiliului Local.

Dar ce spune primarul? Multi copaci din Timisoara sunt expirati si crescuti anapoda.

„Tinem ca orasul nostru sa fie un oras verde, un oras cu cat mai multe spatii verzi si un oras cu cati mai multi copaci, dar copacii trebuie sa fie acolo unde le e locul, nu acolo unde fie au crescut spontan, fie au fost plantati la un moment dat fara noima. Iar alti copaci sunt realmente iesiti din durata normala de viata a lor, sunt putrezi pe dinauntru si atunci trebuie sa ii taiem. Daca sunt studiati acei copaci se vede clar ca sunt iesiti din durata lor de viata”, a conchis Robu.

CITESTE SI: De ce au fost taiati copacii din Piata Balcescu? Explica primarul Nicolae Robu care s-a speriat de o scorbura. Iar pentru Coloana Fidelitatii, ‘vom face un exercitiu de imaginatie’

CITESTE SI: Nicolae Robu: Noi nu trebuie sa o luam razna! Nu putem fi subordonati nici pomilor, nici cainilor, nici ciorilor

CITESTE SI: Peisagistii timisoreni acuza un masacru ecologic: Primaria Timisoara a incalcat legea prin taierea copacilor din Piata Balcescu

Exit mobile version