Opinia Timisoarei

A murit unul dintre tinerii nevaccinati ajunsi in stare grava la spital la Timisoara, dupa ce a cerut sa plece acasa pe propria raspundere

TIMISOARA. Unul dintre cei doi tineri nevaccinati care nu credeau in COVID, dar s-au infectat si au ajuns in urma cu cateva saptamani in stare foarte grava la Spitalul Victor Babes din Timisoara a murit. Medicii au reusit sa-l salveze cu eforturi uriase, dupa ce a stat zile in sir in Terapie Intensiva, iar cand s-a simtit mai bine acesta a cerut pe semnatura sa plece acasa.

CITESTE SI: ‘Am crezut ca o sa mor in fiecare zi’. Marturisirea cutremuratoare a unui tanar nevaccinat, infectat cu COVID, ajuns in stare foarte grava la Terapie Intensiva la Timisoara. Video

Doctorii au incercat sa-l convinga sa mai ramana sub supraveghere in spital, insa tanarul de 34 de ani a refuzat. Mai mult, medicii i-au cerut ca macar sa nu plece din Timisoara pentru ca, in cazul in care starea de sanatate i se agraveaza din nou, sa poata ajunge la ei cat mai repede, dar barbatul a plecat intr-o localitate aflata la 60 de kilometri de oras. Acolo i s-a facut rau si la scurt timp a murit.

Ignorand in totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI si ale colegilor de pe sectia de Boli Infectioase, a parasit, ieri dupa amiaza – spre seara, incinta unitatii noastre, spunandu-ne ca va sta in Timisoara, pentru a fi aproape de spital. Cred ca rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanta, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a facut o embolie pulmonara, iar medicii de pe ambulanta care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.
Domnul nu era intr-o stare buna pentru a pleca din spital. Pe aceasta cale atragem atentia si rugam inclusiv coronascepticii sa aiba incredere in cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorintelor pacientilor, dar e important sa aiba incredere in medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturatie de oxigen care a refuzat oxigenul in dubla sursa, punandu-si in pericol starea de sanatate„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

In urma cu o saptamana, de pe patul de spital, acelasi tanar povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconstienta. A spus cum n-a crezut in temutul virus, iar cand a fost confirmat s-a tratat singur zile in sir cu vitamine. A decis sa mearga la spital abia cand n-a mai putut respira si a fost internat direct in Terapie Intensiva, unde aproape 3 saptamani a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonara de 80%.

Tanarul spunea atunci ca nu s-a vaccinat pentru ca nu a crezut ca ar putea face vreodata o forma severa de COVID 19.

Fiecare decide pentru viata lui, dar am vazut acum, pe propria piele, ca e mai bine sa te vaccinezi, decat sa nu o faci si sa ai o forma atat de grava. E mai bine sa te vaccinezi decat sa iti pui viata in pericol”, marturisea pacientul pe cand era inca pe patul din Sectia de Terapie Intensiva.

 

Exit mobile version