Opinia Timisoarei

A murit o tanara insarcinata in 7 luni la Maternitatea Bega din Timisoara, unde a ajuns infectata cu COVID, in stare grava. Medicii au reusit sa salveze bebelusul

TIMISOARA. Tragedie la Timisoara. O tanara de 36 de ani, gravida in aproape 7 luni, ajunsa in stare grava la spital cu coronavirus, s-a stins in Terapie Intensiva la Maternitatea Bega, saptamana trecuta.

Femeia fusese transferata de la Drobeta Turnu Severin la Timisoara in urma cu 3 saptamani, dupa ce starea ei s-a agravat.

Medicii i-au facut de urgenta operatie de cezariana si au reusit sa salveze bebelusul, o fetita. Micuta cantarea la nastere doar 810 de grame si a fost introdusa in incubator. Copilasul evolueaza bine pentru un micut prematur, spun medicii, insa va ramane sub supravegherea lor pana va lua indeajuns in greutate.

S-a intamplat saptamana trecuta, din pacate. Din cauza COVID, a facut o afectiune pulmonara severa, avea plamanii afectati in proportie de 80 la suta, doua saptamani, pacienta a stat cu plaman artificial. Am fost nevoiti sa ii facem cezariana pentru a salva copilul, care avea 27-28 de saptamani. La nastere, copilul avea 810 g. Acum e la noi la maternitate, are o evolutie buna, specifica unui copil prematur„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Marius Craina, managerul Maternitatii Bega din Timisoara, spital suport COVID.

Mama s-a luptat doua saptamani cu boala si a fost supusa unor interventii chirurgicale, inclusiv la Cardiologie, insa organismul ei nu a rezistat.

CITESTE SI: S-au infectat cu COVID alti aproape 250 de oameni, iar 7 s-au stins, in Timisoara si in judet, intr-o singura zi. Localitatile in care au aparut cele mai multe noi cazuri de coronavirus 

CITESTE SI: Peste 200 de morti si aproape 7.500 de noi imbolnaviri cu COVID, in Romania. Cate cazuri de coronavirus au fost raportate in Timis 

Exit mobile version