Opinia Timisoarei

A inceput demolarea garajelor din zona parcului Clabucet, la Timisoara. Demersul consilierului local Roxana Iliescu, dus la bun sfarsit

TIMISOARA. Desi i-a luat luni de zile sa dea un ordin de demolare, dupa ce toate demersurile legale fusesera incheiate inca din octombrie, zilele trecute primarul Dominic Fritz posta pe pagina sa de Facebook un anunt triumfalist in care transmitea ca „incepem sa demolam garajele” din zona parcului Clabucet. Aceasta, desi toate demersurile au fost initiate si realizate pana la ultimul act de catre avocata Roxana Iliescu, consilier local la Timisoara al PRO Romania.

CITESTE SI: Colterm ingropata definitiv de Primaria Timisoara? Intr-un haos total, Dominic Fritz anunta ca vom plati factura la o firma noua care va distribui apa calda si caldura, dar nu stim pe cati bani: ‘Firma este Uzina… nu stiu, nu mai stiu ce nume i-am dat. Nu este rolul meu acuma sa scot din burta astfel de cifre’ 

Joi dimineata, a inceput, in sfarsit, si demolarea constructiilor.

Absolut toți pașii legali și întreaga procedură a fost finalizată încă din septembrie anul trecut!
-Proiectul de Hotărâre inițiat de mine, privind declararea de interes public a terenului pe care sunt ridicate garajele din zona parcului Clăbucet, a fost adoptat în data de 2 august 2022;
-în 11.08.2022 s-a transmis notificarea tuturor proprietarilor acestor garaje, prin afișarea notificărilor pe garaje, dar și prin trimiterea lor individual prin poștă, privind obligativitatea de a desființa aceste construcții și de a elibera terenul, în maxim 30 de zile!
In urma acestei notificări, proprietarii a 13 garaje din 38 s-au conformat și și-au desființat garajele, pe banii lor, și parte din cei 25, doar au eliberat garajul și au desființat poarta.
Practic, după data de 10.09.2022, in 11.09.2022, primarul putea semna Dispoziția de demolare a garajelor rămase.
I-a luat ceva vreme, mai bine de o lună de zile, Dispoziția de demolare fiind semnată abia în 18.10.2022 (după transmiterea acestei Dispoziții, proprietarii au mai desființat alte 2 garaje).
Din 18.10.2022 abia în 27.04.2023 s-a transmis notificarea in cadrul căreia este anunțată intervenția de demolare a ce a mai rămas din cele 23 de garaje.
Ce să vă mai spun, că din cauza tergiversării întregului proces, timișorenii de bună credință din zonă care și-au desființat porțile s-au trezit in perioada asta cu oameni fără adăpost care și-au făcut culcuș în garajele lor, de au fost nevoiți sa-și facă gard să blocheze intrarea? Gard care evident a fost desființat in 28 aprilie de reprezentanții municipiului…
Cam atât i-a trebuit primarului Fritz să demoleze niște resturi de garaje, repet, în condițiile în care nu a întâmpinat nicio opoziție din partea niciunui proprietar de garaj și a avut toate actele la bază făcute beton, cu situație juridică clară ca lumina zilei.

PS Am început proiectul ăsta in 30.03.2022. Nu mai are rost să vorbesc despre toate piedicile întâmpinate pe parcurs… mă bucur foarte mult că în sfârșit se realizează! Iar bucuria mea este mult mai mare decât lehamitea provocată de primar care se laudă cu acest proiect…„, a transmis consilierul local PRO Romania Roxana Iliescu, pe pagina sa de Facebook.

In locul garajelor vor fi amenajate locuri de parcare si spatii verzi.

Exit mobile version